Batgirl: Víme, kdo ji natočí, přípravy mohou začít

Batgirl: Víme, kdo ji natočí, přípravy mohou začít | Fandíme filmu
Warner
DC Films začínají zkoušet natáčení komiksových filmů, které nepoběží v kinech.

Batgirl patří mezi populární postavy komiksového světa DC a jak už to tak bývá, v kreslených sešitech má řadu různých verzí. Jedna z nich byla zpracovaná pro film Batman a Robin z roku 1997, kde si postavu zahrála Alicia Silverstone. O dvacet let později začal samostatný snímek chystat Joss Whedon, ten však zhruba po roce projekt opustil. Jako oficiální důvod tenkrát bylo udáváno, že se mu nepodařilo najít způsob, jak postavu ideálně uchopit.

Ještě v témž roce (2018) se projektu chopila Christina Hodson, scenáristka zodpovědná za Bumblebeeho, Birds of Prey nebo chystaného The Flashe. Letos v březnu byla Batgirl po delším období klidu oznámena jako jedna z připravovaných novinek DC Films. A teď si to můžeme potvrdit. Hollywoodské zpravodaje potvrzují, že projekt najal režiséry.

Těmi se stali Adil El Arbi a Bilall Fallah. Dva belgičtí režiséři se uvedli do Hollywoodu úspěšným snímkem Mizerové navždy. S komiksem už také mají svoje první zkušenosti, když natočili pro Marvel několik epizod série Ms. Marvel, již bychom měli vidět snad někdy na konci letošního roku. Za pozornost stojí také informace, že snímek nebude natočený pro kina, ale vzniká exkluzivně pro prémiovou streamovací službu HBO Max. Můžeme tak očekávat, že snímek bude mít nižší rozpočet, než je běžné u kinofilmů.

Batgirl je jednou z nejpopulárnějších ženských hrdinek ze světa DC komiksu. Identitu užívala řada žen, nejčastěji Barbara Gordon. Nejdříve se Barbara objevovala čistě jako dcera komisaře Gordona, později se z ní stala maskovaná bojovnice se zločinem. V klíčovém příběhu se zotavila z vážného zranění páteře, které jí způsobil Joker, a kvůli kterému byla dlouhé roky upoutána na invalidní vozík. Znovu pak začala chodit a znovu oblékla kostým Batgirl, avšak trauma z paralyzujícího zranění ji stále budí ze sna.

Titulka je ilustrační, z videohry Batman: Arkham Knight (Warner Bros. Interactive)

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest