The Batman: Bližší pohled na záporáka Riddlera

The Batman: Bližší pohled na záporáka Riddlera | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Nové zpracování Hádankáře, jehož představuje Paul Dano, se zásadně liší od zažitých zvyklostí.

Nové zpracování komiksů s Netopýřím mužem, nazvané jednoduše The Batman, bude patřit k těm střízlivějším. Batmobil je upravené auto natřené načerno. Batmanův kostým je slepenec nejrůznějších chráničů. A ani záporák Riddler (Hádankář) nebude extravagantní švihák v dobře padnoucím zeleném obleku s buřinkou. Jeho novou podobu poodhalil už první trailer, nově se objevil ještě výtvarný návrh, který ukazuje v detailu Hádankářův obličej.

Nebo přesněji řečeno neukazuje. Riddlerova (Paul Dano) tvář zůstává zahalená kuklou a brýlemi. Ke komiksovému předobrazu postavy odkazuje pouze zvolená barva kabátu. Samotná kukla je podle fanoušků inspirovaná tím, jak je vyobrazován Zodiac, známý vrah ze Spojených států, jehož případ nikdy nebyl uzavřený a David Fincher o něm natočil vynikající snímek Zodiac. Po zveřejnění Batmanova traileru se hodně diskutovalo o patrné inspiraci Fincherovým snímkem Sedm a spojení Hádankáře se Zodiacem ještě víc posouvá The Batmana na rovinu detektivního příběhu s vyšinutým zabijákem, který hraje hru kočky s myší s policií. Výtvarný návrh Riddlerovy podoby si můžete prohlédnout níže, rovnou ve srovnání s vyobrazením Zodiaca. Objevil se také nový pohled na samotného Batmana (Robert Pattinson).

Snímek režíruje Matt Reeves a má se odehrávat v době, kdy už je Bruce Wayne nějakou dobu Batmanem a řeší svůj další detektivní případ. Dle neoficiálních zvěstí se má děj odehrávat napříč městem Gotham, který už obývá celá řada klasických Batmanových protivníků. V hlavních rolích dorazí Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Paul Dano, Matthew McConaughey, Colin Farrell, Andy Serkis, Jayme LawsonJohn Turturro, Peter Sarsgaard a Jeffrey Wright. Datum premiéry je v Česku a na Slovensku stanovené na 3. března 2022.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest