Rychle a zběsile 9: První ohlasy slibují nejzběsilejší díl série

Rychle a zběsile 9: První ohlasy slibují nejzběsilejší díl série | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Podle prvních recenzí je bombastičnost až na prvním místě. Nově zveřejněná ukázka se ohlíží za dosavadní historií značky.

Dnes odpoledne se bez varování objevily první divácké ohlasy i profesionální recenze pro Rychle a zběsile 9. Snímek byl o rok odložený kvůli pandemii, nicméně už zítra si odbude světovou premiéru v Hongkongu a Rusku a tak jsou tu s mírným předstihem první americké názory na to, jak film dopadl.

Jak už to u téhle série bývá, názory se rozcházejí. V jednom ohledu se shodují snad všichni hodnotící: Devítka je největší, nejšílenější, nejbláznivější a nejbombastičtější díl celé série, který ještě víc čerpá inspiraci v soap operách, když přepisuje osudy již mrtvých postav, vrací se do minulosti a dbá na to, aby všechno souviselo se vším ještě víc, než jste si vůbec dokázali představit.

A panují v zásadě dva názory na to, co to znamená pro divácký zážitek. Podle jedněch je to celé už prostě až příliš přestřelené. Akční scény jsou příliš velký bordel, příliš spoléhají na digitální triky a jejich ignorování fyziky je vyloženě rušivé. Tahle skupina se vesměs domnívá, že je otravný také ústřední vztah Dominica Toretta (Vin Diesel) s jeho dlouho ztraceným bratrem Jacob (John Cena), z něhož po dávném rozkmotření v Dominicově stínu vyrostl maniak toužící po nadvládě na světem.

Vedle toho existuje druhá skupina, podle které si série víc víc přiznává, co doopravdy je a konečně si dokáže svojí bombastickou nesmyslnost naplno užít. Zašmodrchanost vykonstruovaného příběhu k sérii sedí, stejně jako babrání se v důležitosti rodiny. A sledovat, jaké nesmyslné akční výstřelky s auty ještě tvůrci vymyslí, je prý jednoduše zábava. Údajně jde o nejlepší Rychle a zběsile od té doby, co režisér Justin Lin spolu se šestkou sérii opustil.

No a pak jsou tu věci, na kterých se zdánlivě shodne většina těch, kteří se k danému elementu vyjadřují (ať už jde o zastánce toho či onoho tábora): Záporáci jsou nevýrazní. Ústřední zápletka s technický udělátkem na ovládnutí všech počítačů světa je debilní. A návrat zesnulého Hana (který vyzradily trailery) je zřejmě daleko méně zajímavý, než internetové halo, které se kolem jeho návratu nadělalo.

Tak si můžete přebrat, jestli tohle zní jako film pro vás, nebo naopak něco, čemu se obloukem chcete vyhnout. Datum české premiéry je stanovené na 17. června. Níže si můžete ještě přehrát nejnovější ukázky:

Dom Toretto (Vin Diesel) žije s Letty (Michelle Rodriguez) a synem poklidný život v ústraní. Moc dobře ale vědí, že za horizontem číhá hrozba. Pokud bude chtít opět ochránit ty, které nejvíc miluje, bude se muset Dom vyrovnat s hříchy vlastní minulosti. Jeho parta se opět dá dohromady, aby zastavila svět ohrožující plán toho nejnebezpečnějšího zabijáka a nejschopnějšího řidiče, jakému se kdy postavila – Dominicova zapomenutého bratra, Jakoba (John Cena).

Jako režisér se vrací Justin Lin, jenž natočil třetí až šestou část série a udělal ze značky globální hit. Akční dobrodružství se podívá kolem světa, od Londýna, přes Tokio, střední Ameriku, Edinburgh, tajný bunkr v Ázerbájdžánu, až po hemžící se ulice Tbilisi. Staří přátelé budou vzkříšeni, staří nepřátelé se vrátí, historie se přepíše a pravá podstata rodiny projde zkouškou, jako nikdy předtím. Dále hrají Lucas Black, Tyrese Gibson, Jordana Brewster, Ludacris, Charlize Theron, Helen Mirren, Nathalie Emmanuel, Michael Rooker a Sung Kang. Datum české a slovenské premiéry je prozatím stanoveno na 17. 6. 2021.

Foto: Universal

Zdroje: Rotten Tomatoes, Collider, Screen Rant

Galerie: 2

Rychle a zběsile 9: První ohlasy slibují nejzběsilejší díl série | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: První ohlasy slibují nejzběsilejší díl série | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest