Bleskovky: Smrt ve tmě 2 - ze zabijáka hrdinou

Bleskovky: Smrt ve tmě 2 - ze zabijáka hrdinou | Fandíme filmu
Sony Pictures
Mark Romanek se vrací, Ben Mendelsohn míří do bažin, Sam Mendes natočí romanci a další krátké zprávy.

Bleskovky jsou rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Oceňovaný Mark Romanek se vrací po 11 letech s novým filmem

Režisér a scenárista Mark Romanek zaujal v předminulém desetiletí snímky Expres foto a Neopouštěj mě, za které posbíral nominace na festivalech v Sundance či Tokiu. Nyní se po jedenáctileté pauze vrací s novým filmem, kterým bude hororový thriller Mother Land od studia Lionsgate. Scénář napsali Ryan Grassby a Kevin Coughlin, a děj sleduje rodinu, kterou již léta pronásleduje zlý duch. Jakmile si však jedno z dětí začne pokládat otázku, zda je zlo opravdu skutečné, či pouze vymyšlené, nebezpečí se začne stupňovat. Termín natáčení či datum premiéry zatím neznáme. (Zdroj: Collider)

Herci ze Star Wars se sejdou v připravovaném thrilleru

Režisér Neil Burger to aktuálně poměrně schytává za svůj nejnovější snímek Voyagers. To mu nicméně nebrání začít chystat nový projekt, kterým bude psychologické drama s názvem The Marsh King’s Daughter (v překladu Dcera Krále Bažin). Film bude adaptovat stejnojmenný román, ve kterém je hlavní postavou dívka jménem Helen, kterou její otec držel roky v odloučení v divočině. V dospělosti je však nucena čelit démonům z minulosti poté, co se její otec, proslulý „Král Bažin“, nečekaně vrátí do jejího života. Hlavní roli Helen pak ztvární Daisy Ridley (sequelová trilogie Star Wars), jejího otce pak Ben Mendelsohn (Rogue One, Captain Marvel). Produkce začne příští měsíc v Kanadě. (Zdroj: Collider)

Režisér Sam Mendes chystá nový film, tentokrát romanci

Uznávaný britský režisér Sam Mendes (American Beauty, Skyfall) se po úspěchu svého posledního filmu 1917, za nějž nasbíral tři nominace na Oscara, upsal novému projektu. Tím bude romantické drama Empire of Light, k němuž sám napíše scénář. Hlavní roli ve filmu pak ztvární oscarová Olivia Colman (Favoritka), a za kameru usedne proslulý Roger Deakins, který právě za snímek 1917 získal loni Oscara. Děj se bude odehrávat v roce 1980, a je popisován jako romantický příběh točící se kolem krásné a staré budovy kina na jižním pobřeží Anglie. Hollywood Reporter hlásí, že premiéra je plánována na podzim roku 2022. (Zdroj: Hollywood Reporter)

Komediální horor z prostředí televizních show

Too Late je hororová komedie od debutujícího D. W. Thomase. Sleduje mladou asistentku Violet (Alyssa Limperis), která pracuje pro známého komika Boba (Ron Lynch). Ten má vlastní show s názvem Too Late. Violet však zná Bobyho tajemství, a to že je doslova monstrem v lidské podobě. Shodou okolností však potká nadějného komika Jimmyho (Will Weldon), a když mezi nimi přeskočí jiskra, Bob začne zpochybňovat její loajalitu a zařadí si oba na svůj jídelníček. Film se objeví ve vybraných kinech a na VOD 25. 5. (Zdroj: Deadline)

Nový thriller ve kterém se muž vyrovnává s únosem manželky

Televizní herec a na Zlatý glóbus dvakrát nominovaný Blair Underwood (seriály Quantico, V odborné péči či Právo v Los Angels) bude figurovat jako režisér, producent a zároveň herec v chystaném indie thrilleru s názvem Viral. V něm hlavní postava jménem Andrew propadne paranoie poté, co se začne pohřešovat jeho žena. Řešením se zdá být vztah s novou přítelkyní Emilií, která má však své vlastní psychické problémy, a skrze tyto překážky se bude pár snažit najít své společné štěstí. Underwood snímek popsal jako hutné drama s propracovanými postavami, scénář k filmu považuje dle svých slov za skrytý poklad. Odložená produkce z minulého roku nakonec začne letos v létě v New Yorku. (Zdroj: Deadline)

Zdroje: Collider I, II, Deadline I, II, The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest