Bleskovky: Po vypadnutí proudu čeká na sestřičku teror

Bleskovky: Po vypadnutí proudu čeká na sestřičku teror | Fandíme filmu
Laura Radford
Zobrazit další 3 obrázky
Strašit se bude také v pravěku a v karanténě. Trikař prozkoumá sílu vztahů a Aardmani točí animovanou novinku.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Horor z pravěku? Sem s tím!

O snímku The Origin toho zatím víme jen velice málo, nicméně přináší neotřelé téma – půjde o horor zasazený do doby kamenné. Film na sebe upozornil také skutečností, že byl jeden z prvních, který byl dokončený v pandemické době. Izolační bublina vznikla na Skotské vrchovině, kde snímek připravil Oliver Kassman, producent oceňovaného náboženského hororu Saint Maud, který se snad po covidových průtazích letos konečně podívá do kin. V hlavních rolích hrají Chuku Modu, Kit Young, Iola Evans, Safia Oakley-Green, Arno Lüning a Luna Mwezi. Jako svou prvotinu film zrežíroval Andrew Cumming. (Zdroj: Deadline)

Červenčí úlet

Studio Aardman, které vytvořilo snímky jako Wallace a Gromit nebo Slepičí úlet připravilo pookénkově animovanou novinku Robin Robin. Hrdinkou snímku je červenka Robin, která vypadne jako vejce z hnízda a následně je adoptována rodinou myší a vychována jako jejich vlastní. Není tak docela ani myš, ani pták, ale je plná odhodlání. Robin vyráží za dobrodružstvím, kde chce předvést co v ní vězí. A možná si dát sendvič. Za dobrodružstvím se s Robin vydává Straka, který vezme Robin pod své ochranné křídlo. Ale musí si při tom dát pozor na Kočku, která sní na všechno, co přijde. Mimo jiných postavám propůjčili své hlasy Gillian Anderson a Richard E. Grant. (Zdroj: Slashfilm)

Lidi se izolují...tak natočíme horor z izolace

El Nido (Hnízdo) je italsko-argentinský psychologický horor, který se odehrává během karantény. Venku zuří nebezpečný virus, zatímco jsou Mladá Sara z bohaté rodiny a postarší dobrovolník Ivan zavření v krytu. Virus mění lidi v zuřivé iracionální divochy, v krytu je však bezpečí. Tedy až do chvíle, než Sara začne vykazovat známky infekce. Postupně se začíná proměňovat a Ivan neví, co si má počít. Měl by ji zabít? A mohl by vůbec dlouhodobě přežít, když není kam utéct? Snímek slibuje diváky napnout a znervóznět a být originální oproti klasickým zombie filmům. S premiérou se počítá na letošní rok. (Zdroj: Variety)

Blackout nás děsí

Nadpřirozený horor/thriller The Power (Energie) má připomínat filmy jako Žena v černém nebo Ti druzí. Děj je zasazený do Londýna sedmdesátých let minulého století, do období, ve kterém často docházelo k výpadkům dodávek elektřiny, kvůli stávkujícím uhelným dolům. Mladá zdravotní sestra je nucená odsloužit svoji první směnu během jednoho takového výpadku. Nastupuje na noční šichtu do rozpadající se nemocnice, kde v chodbách číhá cosi temného. Hlavní roli ztvárnila Rose Williams, snímek je celovečerním režisérský debutem Corinny Faith. Film by měl být uvedený během letošního roku. (Zdroj: Deadline)

Trikař režíruje trikovou sci-fi

Chystaný sci-fi thriller Levels zkoumá podstatu našeho bytí. Hrdinou snímku je Joe, který je svědkem svojí přítelkyně. Joe se rozhodne riskovat úplně všechno, včetně samotné reality, aby zjistil pravdu o tom, co za její smrtí stálo. V hlavních rolích vystupují Cara Gee a Mpho Koaho. Režíruje Adam Stern. Natáčet se má ještě v letošním roce. Studio si pochvaluje, že Stern dokáže připravit slušnou trikovou podívanou za nevelké peníze, tak snad to nejsou jen propagační řeči, ale opravdu to bude vidět. Dosud Stern točil krátké filmy (například virální snímek FTL) nebo se staral o výrobu triků pro filmy a seriály. (Zdroj: Deadline)

Zdroje: Deadline I, II, III, Slashfilm, Variety

Galerie: 4

Bleskovky: Po vypadnutí proudu čeká na sestřičku teror | Fandíme filmu Bleskovky: Po vypadnutí proudu čeká na sestřičku teror | Fandíme filmu Bleskovky: Po vypadnutí proudu čeká na sestřičku teror | Fandíme filmu Bleskovky: Po vypadnutí proudu čeká na sestřičku teror | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest