Tiché místo 2: Apokalypsa střídá ticho k prasknutí

Tiché místo 2: Apokalypsa střídá ticho k prasknutí | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Hned tři různé upoutávky lákají na pokračování hororové podívané. Tentokrát to mimozemšťané daleko víc rozjedou.

Napínavý thriller Tiché místo se před třemi lety skvěle uvedl. Snímek, v němž zbytky lidstva žijí v naprosté tichosti, protože je masakrují na zvuk citliví mimozemšťané, si vysloužil pro svou vyšponovanou atmosféru, zajímavý svět a srdečné postavy pochvalné recenze. V pokladnách vše také dopadlo na jedničku, pokračování tudíž bylo nevyhnutelné. Zároveň si ale málokdo dokázal představit, že by se na úspěšný film podařilo skutečně výrazně navázat. Recenze z loňské premiéry (krátce po které se kina uzavřela) tvrdí, že tomu tak je, že tvůrci přinesli přesně ten správný mix osvědčeného a nového, ve stále stejně perfektním provedení.

Z nově zveřejněných ukázek se zdá, že tvůrci sáhli po alespoň částečném žánrovém posunu. Situace připomíná rozdíl mezi Vetřelcem a Vetřelci, když se i v tomto případě v pokračování dočkáme znatelně většího měřítka než v komorním prvním filmu. Snímek se rozevře hned v několika směrech. Zatímco první film se soustředil prakticky jen na rodinu Abbottových, tentokrát potkáme daleko víc přeživších. Místo farmy a okolí se podíváme dál do světa. A snímek nebude vyprávěný zcela lineárně – krom přítomnosti se podíváme i na začátek invaze.

Studio Paramount zveřejnilo hned tři upoutávky. Jednu tichou, krátkou, která vlastně jen láká na delší trailer, nicméně pozoruhodným způsobem pracuje s elementem ticha. Pak je tu regulérní finální trailer, v němž se rozjede naplno mimozemská destrukce. A vše doplňuje kratičký film o filmu, v němž představitelé hlavních rolí hovoří o tom, že je film potřeba vidět v kinech. Otázkou je, zda to bude možné. Premiéra v ČR a na Slovensku je momentálně ohlášená na 27. 5. A ačkoliv věříme, že termín otevření kin se u nás pomalu blíží, zda se jej dočkáme do konce měsíce, to si v tuhle chvíli netroufnu tvrdit. Přesný oficiální údaj úřadů v momentě přípravy článku k dispozici nebyl.

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“

Režíruje dle vlastního scénáře John Krasinski, vrací se Emily Blunt, Millicent Simmonds a Noah Jupe, které nově doplní Cillian Murphy a Djimon Honsou. Datum premiéry je stanoveno na 27. 5.

Podklady a foto: Paramount Pictures

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest