Tiché místo 2: Režisér varuje - pokračování je strašidelnější

Tiché místo 2: Režisér varuje - pokračování je strašidelnější | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 7 obrázků
Letos v září se prý budeme pořádně bát a nervozitou si kousat (potichu) nehty.

Ačkoliv všichni chápeme, že momentálně není návštěva kina možná, neboť zdraví je na prvním místě, některé odložené premiéry mrzí více než jiné. Příkladem bijáku, na nějž jsme se nesmírně těšili, je Tiché místo: Část II (A Quiet Place: Part II). Nejenže nás upřímně zajímá, jak bude režisér a scenárista John Krasinski "tiché" universum rozvíjet, ale navíc už od začátku března víme, že se dvojka zřejmě hodně povedla. První reakce totiž jsou povětšinou pozitivní, když žurnalisté hovoří o celé řadě mrazivých momentů, hutné atmosféře, všudypřítomném napětí a gejzíru emocí. Nicméně se nedá svítit a my si musíme počkat, jak si Emily Blunt poradí s nebezpečnými emzáky reagujícími na zvuk. Jednu věc nám však Krasinski vzkázal. Dvojka má být strašidelnější a děsivější, než tomu bylo v případě nečekaného hororového hitu z roku 2018.

"Vážně si myslím, že se tentokrát budete bát. Dává to smysl, neboť už znáte hlavní hrdiny a máte o ně strach. V jedničce jste je teprve poznávali, leč v tomto případě už k nim máte nějaký vztah a nechce, aby se jim něco stalo. I zvuk budete vnímat mnohem intenzivněji, jelikož již znáte pravidla hry. Ostatně mým cílem bylo vtáhnout diváky do příběhu a umožnit jim, aby se stali součástí filmu."

Krasinski má v tomto případě pravdu, že divákovi zpravidla více záleží na postavách, které se mu v minulosti již dostaly pod kůži. Navíc se bude muset matka s tváří Blunt obejít bez svého partnera, protože byl Krasinski alias otec od rodiny v závěru jedničky rozcupován na kusy krvelačnými monstry.

Rovněž už nějakou dobu víme, že Krasinski má v hlavě nápad na trojku, tudíž se máme v budoucnu opravdu na co těšit. Termín pro uvedení dvojky do kin byl nedávno stanoven na 4. září 2020. Modlíme se, aby to klaplo!

Jako bonus se podívejte na vtipný skeč z show Jimmyho Kimmela, ve kterém si Blunt dělá legraci právě z konceptu, s nímž pracuje Tiché místo. Tahle blbůstka nese název A Quiet Plane a bezpochyby stojí za vidění.

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“

Režíruje dle vlastního scénáře John Krasinski, vrací se Emily Blunt, Millicent Simmonds a Noah Jupe, které nově doplní Cillian Murphy a Djimon Honsou.

Zdroje: MW

Foto: Paramount Pictures

Galerie: 8

Tiché místo 2: Režisér varuje - pokračování je strašidelnější | Fandíme filmu Tiché místo 2: Režisér varuje - pokračování je strašidelnější | Fandíme filmu Tiché místo 2: Režisér varuje - pokračování je strašidelnější | Fandíme filmu Tiché místo 2: Režisér varuje - pokračování je strašidelnější | Fandíme filmu Tiché místo 2: Režisér varuje - pokračování je strašidelnější | Fandíme filmu Tiché místo 2: Režisér varuje - pokračování je strašidelnější | Fandíme filmu Tiché místo 2: Režisér varuje - pokračování je strašidelnější | Fandíme filmu Tiché místo 2: Režisér varuje - pokračování je strašidelnější | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest