Na západní frontě klid: Netflix točí v Česku válečnou klasiku

Na západní frontě klid: Netflix točí v Česku válečnou klasiku | Fandíme filmu
Netflix
Adaptace Remarqueova románu odhalila první fotografii. Na přípravě filmu se podílejí čeští profesionálové.

Magazín Deadline informuje, že natáčení válečného filmu Na západní frontě klid je v plném proudu. Klasický román, jenž ve 20. letech minulého století napsal Erich Maria Remarque, pojednává o třech mladících, kteří se během první světové války nechají naverbovat do armády. Plní patriotismu a ideálů nastupují na frontu, kde je ve zmaru zákopů čeká rychlé vystřízlivění a deziluze.

Román se dočkal už dvou zfilmování, teď novou adaptaci v německém jazyce připravuje Edward Berger, režisér, jenž se zatím nejvýrazněji zapsal seriály The Terror a Patrick Melrose. Film připravuje Netflix a mělo by jít o jeden z nejdražších německých filmů vůbec. V hlavních rolích vystupují Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Moritz Klaus, Aaron Hilmer, Edin Hasanovic, Daniel Brühl, Adrian Grünewald, Devid Striesow, Andreas Döhler, Sebastian Hülk, Alexander Schuster, Luc Feit, Michael Wittenborn, Michael Stange, André Marcon, Tobias Langhoff nebo Anton von Luck.

Pro našince je zajímavé, že se snímek natáčí od března v Česku. Deadline píše o natáčení „poblíž Prahy“. Z castingových inzerátů společnosti Talent management s.r.o. vyplývá, že by se mělo točit v Roudnici nad Labem, v Praze a dalších místech v jejím okolí. Sociální sítě zase prozradily, že se natáčelo v Milovicích. Potěší, že si režisér nepřivezl kompletně zahraniční štáb, ale na klíčové pozice dosadil také české profesionály. Podle databáze IMDb například na výtvarné zpracování filmu dohlíží Pavel Vojtíšek (zkušenosti u projektů jako série 12 opic, Skleněný pokoj nebo Army of The Dead: Meanwhile in Germany) a kaskadéry koordinuje Marek Svitek. Ten se podílel na organizaci kaskadérů Kola času, Carnival Row nebo Knightfall. Jako kaskadér zaskakoval například za Oscara Isaaca v Duně.

Titulní fotka je vůbec první, kterou Netflix z natáčení filmu zveřejnil.

Zdroje: Deadline, Talent management s.r.o., Orwo Chrome

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest