Call of Duty: Provázaný svět je naplánovaný na léta dopředu

Call of Duty: Provázaný svět je naplánovaný na léta dopředu | Fandíme filmu
Activision
Zobrazit dalších 8 obrázků
Chystají se velkofilmy ve stylu Marvelu i televizní seriály. Krom toho chce Activision Blizzard adaptovat i další hry, třeba Overvatch nebo Starcraft.

Je to už déle než rok od momentu, kdy jsme se doslechli, že videoherní firma Activision Blizzard založila Activision Blizzard Studios, a že jedním z jeho počinů by měl být provázaný svět filmů inspirovaných sérií Call of Duty. Pak bylo ticho po pěšině. Neznamená to však, že by se nic nedělo. Naopak, studio se intenzivně připravovalo na budoucnost, kterou začne budovat snad už příští rok.

Activision Blizzard Studios vedou Stacey Sher a Nick Van Dyk. Ona produkovala filmy jako Pulp Fiction, Nespoutaný Django nebo Osm hrozných. On pracoval v Disneym v oddělení plánování, pomáhal společnosti se zaměřením na výdělečné série a byl jednou z klíčových osobností při nákupu Pixaru, Marvelu a Lucasfilmu.

Dvojice prozradila, že dala dohromady tým scenáristů, který provedl intenzivní výzkum, včetně vyzpovídání válečných expertů a vysloužilých vojáků. Důkladně zmapovali jednotlivé existující hry a snažili se podchytit, co je spojuje, nějakým způsobem čerpat z jejich atmosféry. Adaptování nějakých konkrétních příběhů z her v plánu není. Jako příklad uvádí van Dyk Rogue One: Star Wars Story, kde se na základě krátké zmínky z Epizody IV napsal úplně nový scénář, vyplněný zcela novými postavami a jejich příběhy. Hotových je už několik různých scénářů a budoucnost ságy je naplánovaná na několik let dopředu. První snímek by se podle plánu měl začít točit příští rok.

Některé příběhy budou mít spíše špionážní nádech a budou se inspirovat sérií Black Ops, jiné zase budou pojednávat o válce veřejnosti na očích a budou inspirované sérií Modern Warfare. Jindy se zase směr různých her bude míchat. Z her by se mělo čerpat také adrenalinové tempo, jednotlivé filmy mají být velká celosvětová dobrodružství pro široké publikum, drahé velkofilmy ve stylu Marvelu. Jednotlivé pod-série mají být navzájem propojené, nemají si navzájem protiřečit a mají na sebe odkazovat. Základem mají být dobré scénáře a sázka na talentované filmaře, protože jednotlivé filmy nesmějí být jen prázdné blockbustery, jinak podle Sher a Van Dyka nemají šanci uspět.

Vedle filmů dvojice zvažuje také přípravu televizních seriálů, které by se odehrávaly v historických obdobích (zdá se, že filmy budou ze součanosti/blízké budoucnosti), třeba během druhé světové války nebo za války ve Vietnamu. Vzorem pro navázání těchto seriálů mají být Daredevil a spol. – tedy marvelovské série z Netflixu, volně navázané na svět filmů. V minulosti už studio s Netflixem spolupracovalo, když na něm uvedlo loni na podzim animovaný seriál Skylanders Academy.

Vypadá to, že Call of Duty přijde na řadu jako první, studio nicméně hodlá čerpat ze své knihovny daleko víc. Vypadá to, že adaptace by se mohly dočkat hry jako Overwatch, Starcarft, ale třeba i starší klasiky, jako například Pitfall. Nostalgie má prý stejnou hodnotu jako aktuální popularita. A jak se vyhnout dalšímu fiasku ala Warcraft? Van Dyk a Sher to nechtějí říct otevřeně, ale zdá se, že za klíčové považují právě založení vlastního filmového studia. Zatímco Warcraft připravovalo studio Legendary, na další projekty už si dohlédnou v Activision Blizzard Studios hezky sami.

Zdroj: The Guardian

Galerie: 9

Call of Duty: Provázaný svět je naplánovaný na léta dopředu | Fandíme filmu Call of Duty: Provázaný svět je naplánovaný na léta dopředu | Fandíme filmu Call of Duty: Provázaný svět je naplánovaný na léta dopředu | Fandíme filmu Call of Duty: Provázaný svět je naplánovaný na léta dopředu | Fandíme filmu Call of Duty: Provázaný svět je naplánovaný na léta dopředu | Fandíme filmu Call of Duty: Provázaný svět je naplánovaný na léta dopředu | Fandíme filmu Call of Duty: Provázaný svět je naplánovaný na léta dopředu | Fandíme filmu Call of Duty: Provázaný svět je naplánovaný na léta dopředu | Fandíme filmu Call of Duty: Provázaný svět je naplánovaný na léta dopředu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest