47 róninů: Futuristické pokračování je na cestě

47 róninů: Futuristické pokračování je na cestě | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Pokračování propadáku s Keanu Reevesem našlo scenáristky.

Loňská zpráva o tom, že se chystá pokračování snímku 47 róninů filmovou veřejnost zaskočila. První snímek je už sedm let starý a šlo o kolosální neúspěch. Recenze byly mizerné a tržby zoufalé. Snímek výrazně prodělal. Přesto se studio z nějakého důvodu domnívá, že má smysl na tehdejší film navazovat. Třeba za tím stojí renesance Keanu Reevese a Hollywood zkrátka hledá jakoukoliv cestu, jak s ním upéct spolupráci.

Ale možná ani tohle není ten důvod k přípravě „dvojky“, protože vůbec není zřejmé, zda Reeves v novém snímku vystoupí. Ostatně, ten první byl zasazený do 18. století, inspiroval se skutečným příběhem o samurajské pomstě zesnulého pána a byly do něj vložené nadpřirozené fantasy elementy. O novém filmu víme, že má být zasazený kamsi do budoucnosti a má míchat horor a kyberpunk. V hlavních rolích mají být ženy.

Pokračování je nicméně stále v přípravě. Asi rok po tom, co byl jako režisér najatý Ron Yuan, byla oznámená i jména scenáristek. Za klávesnice usednou Aimee Garcia a AJ Mendez. Garcia je herečka známá z Lucifera nebo Dextera. Mendez je úspěšnou knižní autorkou, která zatím byla pouze oceněná za jeden nerealizovaný televizní scénář. Obě dámy spolu píší komiksy a založily produkční společnost, ale žádným natočeným scénářem se zatím ani jedna z nich pochlubit nemůže.

Garcia v tiskovém prohlášení uvedla: „AJ a já jsme nadšené, že můžeme napsat inkluzivní akční film s diverzním obsazením. Vize režiséra Rona Yuana, která míchá bojová umění, horor, kyberpunk a akci, pro nás byla inspirací...“ Mendez dodává: „Jako minoritní autorky je nám ctí, že můžeme být součástí moderního, multikulturního příběhu se silnými ženskými hrdinkami.“

Uvidíme, jak si dámy nakonec povedou.

Foto je ilustrační, z filmu 47 róninů (Universal Pictures)

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

47 róninů: Futuristické pokračování je na cestě | Fandíme filmu 47 róninů: Futuristické pokračování je na cestě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest