Rychle a zběsile 7 má datum premiéry

Rychle a zběsile 7 má datum premiéry | Fandíme filmu
Zmešká kvůli němu Dwayne The Rock Johnson natáčení? A jméno režiséra potvrzeno.

Ve Spojených státech zrovna probíhá Cinema Con, každoroční výstava, kde filmová studia majitelům amerických kin předvádějí, co pro ně mají na následující rok nachystaného. Dohaduje se, v kolika sálech ten či onen film poběží, jaké plakáty budou v kinech viset, který animák se zrovna natiskne na krabičku s popcornem, popřípadě jaké nové technologie by mohly přilákat návštěvníky (loni tímto způsobem došlo k nechvalně proslulé první projekci ukázky z Hobita ve 48 FPS). Vystoupily zde i hvězdy rychlé a zběsilé série, aby předvedly nějaké klipy k šestému dílu a oficiálně představily díl sedmý!

Podle oficiálního tiskového prohlášení studia Universal uvidíme film 11. července 2014, film bude skutečně režírovat James Wan a prozatím je potvrzený návrat Vina Diesela a Paula Walkera. Není jisté, zda studio akorát nestačilo podepsat další smlouvy nebo chce diváky překvapit (některé postavy by například nemusely šestý díl přežít). Vin Diesel dále před obecenstvem slíbil, že sedmý díl bude ten doposud vůbec největší a dále uvedl, že rychlá a zběsilá série představuje „nový způsob natáčení filmů“, kdy se příběh plánuje na několik pokračování dopředu. Z toho co píší zahraniční weby to zní, že Diesel nemluví o vyvrcholení dosavadních událostí v sedmém filmu, ale o případné přípravě osmého a dalších dílů. Což by dávalo smysl. Série je prozatím velice úspěšná, pro většinu zúčastněných herců znamená zdaleka největší úspěch jejich kariéry, který mimo sérii nedokázali plně zopakovat, a Universal má výdělečných frančíz všeobecně nedostatek, takže se můžeme spolehnout, že bude ždímat dál.

Jenže jestli tím ždímáním nežene sérii do slepé uličky. Premiéra příštího filmu nás čeká za necelý rok a natáčet by se mělo začít v létě, takže James Wan bude mít na převzetí série a přípravu pouze několik málo měsíců a natáčení asi bude dost uspěchané. Navíc se zdá, že bychom mohli přijít o jednu z hlavních hvězd – Dwaynea The Rocka Johnsona, který je jistě jedním z důvodů, proč byla pětka tak úspěšná. Insiderský server Deadline sice uvádí, že se „vrátí celé obsazení včetně Diesla, Walkera, Johnsona a Gibsona“, nicméně portál je v téhle zprávě prozatím sám, ostatní weby mluví pouze o Dieselovi a Walkerovi.

Ale k jádru pudla: Johnson v nedávném rozhovoru uvedl, že nemá o FF7 žádné podrobné zprávy, nicméně v létě by se natáčení rozhodně účastnit nemohl, protože je smluvně vázán k natáčení Hercula pro konkurenční studio Paramount. Co to znamená? Dovolil by si Universal přijít o jednu ze svých největších hvězd? Má Hobbs v příští části jen nepatrnou úlohu? Pokusí se studia nějak dohodnout? (Něco podobného se stalo, když měla Jennifer Lawrence zároveň točit Hunger Games 2 i X-Men: Days of Future Past). Anebo se jednoduše počítá s tím, že plánování nějak vyjde? Johnson přesně řekl, že natáčení Hercula začne „za šest týdnů“, takže by někdy během prázdnin klidně mohl být hotový a ke zbytku rychlé party by se připojil pouze s menším zpožděním. Uvidíme, jak se události budou vyvíjet dál. Kdyby bylo nejhůř, mohli bychom Hobbse vidět alespoň ve slibovaném spin-offu.

Zdroje: Collider I, Collider II, Deadline, THR, Coming Soon, Slashfilm

Rychle a zběsile 8

14.04.2017 | USA, Francie, Kanada, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Krimi, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest