Cameron Crowe točí s Bradleym Cooperem a Emmou Stone

Cameron Crowe točí s Bradleym Cooperem a Emmou Stone | Fandíme filmu
Po Koupili jsme ZOO se Crowe vrací s romancí mezi vojenskou technikou.

V posledních letech zůstává trochu dlužen své pověsti. Přesto stále platí za jednoho z nejtalentovanějších tvůrců své generace. Řeč není o nikom jiném, než o Cameronu Croweovi. Velký obdivovatel Billyho Wildera začínal svou kariéru na přelomu 80. a 90. let dvěma povedenými komediemi pro dospívající – Singles a Řekni cokoliv. Následoval slavný Jerry Maguire a Na pokraji slávy – oběma filmům se dostalo uznání z řad členů filmové akademie.  V první dekádě 21. století se ovšem něco zaseklo. Druhá spolupráce s Tomem Cruisem vyústila v rozporuplně přijaté Vanilkové Nebe a vrcholem zmaru byl vůbec nejhorší film jeho dosavadní kariéry – Elizabetown. Crowe si následně dal od natáčení šestiletou pauzu a výsledkem byla příjemná a nenucená komedie Koupili jsme zoo, ve které si zahráli Matt Damon a Scarlett Johansson.

Mnozí tak doufají, že držitel Oscara za scénář k filmu Na pokraji slávy, konečně přehodil výhybku své kariéry tím správným směrem. Optimismus živí i první informace o zatím bezejmenném projektu, který se chystá do kin příští rok. Crowe na něm pracuje s přestávkami již několik let, ale až teprve nyní to vypadá, že dostal od studia Sony zelenou.

Příběh by se měl točit kolem armádního kontraktora (Bradley Cooper), který dohlíží na odpálení zbraňového satelitu na Hawaii. Během utajené operace se romanticky zaplete s vojenskou pilotkou (Emma Stone). Všechno následně vyústí v jejich vzájemnou snahu o sabotáž celého projektu. Součástí příběhu mají být i „mystické ostrovní síly“ a mluvící počítač.

Cameron Crowe měl vždycky čich na výběr herců. Nebojím se prohlásit, že v tomto případě to platí dvojnásob. Nedávno na Oscara nominovaný Bradley Cooper (The Hangover, Terapie Láskou) je v současné době na roztrhání a je sázkou na jistotu, to samé platí pro Emmu Stone (The Help, Crazy, Stupid Love a The Amazing Spiderman), které je považována za jednu z nejvýraznějších hereček své generace. Třešničkou na dortu je zatím nepotvrzená účast Rachel McAdams (Nesvatbovi, Sherlock Holmes), která by si měla zahrát bývalou přítelkyni hlavní postavy. Crowe si sám napsal i scénář. Natáčet by se mělo začít letos na podzim. Nechme se překvapit, snad nás příští rok čeká návrat Camerona Crowa v plné parádě.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest