Dracula jako historický epos ala Statečné srdce

Dracula jako historický epos ala Statečné srdce | Fandíme filmu
Upírských filmů vzniká až příliš, nicméně po dlouhé době je tu jeden, který působí alespoň trochu zajímavě.

Vedle teenage upířin jako jsou Twilight nebo Byzantium se točí také celá řada příběhů o hraběti Draculovi. Jmenujeme alespoň připravované snímky Harker nebo The Last Voyage of Demeter. Málo který z uvedených projektů budí nějaká vyšší očekávání, což však neplatí pro Draculu, doposud známého jako Dracula: Year Zero. Místo klasických strašidelných příběhů o pobledlém hraběti, by nás mohlo čekat epické historické drama z dob Draculova mládí, údajně zhruba v měřítku Statečného srdce.

Projekt se chystá už nějakých pět let a měl by kombinovat známý příběh Brama Stokera se skutečnými historickými událostmi. Hlavní hrdina, mladý panovník Vlad, se pokouší zastavit nájezdy Osmanské říše, která se pokouší skrz jeho zemi vniknout do Evropy. Kromě skutečnosti, že jsou jeho vojska vystavena přesile nepřítele, má Vlad strach také o osud svého syna. Turkové totiž unášejí rumunské chlapce a nutí je sloužit v dětské armádě, na kterou má sám Vlad kruté vzpomínky. Aby zastavil postupujícího nepřítele, vydá se zoufalý panovník do transylvánských hor, které jsou podle pověstí prolezlé černou magií. Zde pak zaprodá svou duši a stane se upírem, což mu dá dost síly postavit se nepříteli.

Producent Mike De Luca sliboval obří bitvy s množstvím nadpřirozené akce, režírovat měl Alex Proyas, hlavní roli měl ztvárnit Sam Worthington. To vůbec nezní špatně, že? Bohužel, studio Universal se rozhodlo, že by byl film příliš drahý, a tak se začalo se vším znova od začátku. Jediný, kdo u projektu zůstal, je producent De Luca, scénář přepsali nezkušení Matt Sazama a Burk Sharpless, režie se chopí Gary Shore, který doposud točil jenom reklamy a krátké filmy. Nicméně to není poprvé, kdy o jeho služby projevilo zájem hollywoodké studio. Shore byl jedním z kandidátů na režii The Wolverina. Garyho práci můžete vidět na jeho Vimeo profilu a obzvlášť při pohledu na trailer na Cup of Tears, režisérův dlouho rozpracovaný film, se naskýtá otázka, jestli náhodou studio nechce ušetřit tak, že by celý film natočilo ve stylu Třístovky – tedy komplet před zeleným pozadím, s pár živými herci ve stylizovaném animovaném prostředí. Hlavní roli by měl nově ztvárnit Luke Evans, kterého v nejbližší době uvidíme jako záporáka v Rychle a zběsile 6.

The Cup of Tears: Trailer

 

Zdroje: Collider, Deadline, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest