The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii

The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 11 obrázků
Po sitcomové WandaVision Marvel představuje svůj akční politický thriller, jenž se zaměřuje na odkaz Captaina Ameriky.

V pátek Marvel vypustí první epizodu minisérie The Falcon and the Winter Soldier. Zámořští novináři už ji viděli a směli se podělit na sociálních sítích o svoje první dojmy. Jak je obvyklé, 99% všech tweetů bylo pozitivních. Pokud někomu něco reálně na první epizodě vadilo, dozvíme se to až z plnohodnotných recenzí, zatím se reakce nesou v pozitivním duchu. Co konkrétního lze z reakcí vyčíst?

Zatímco WandaVision podvracela zažité marvelovské principy a daleko víc využívala televizního formátu, The Falcon and The Winter Soldier působí spíš jako film a pokračování toho, co už známe. V první epizodě je seriál vážnější, nabízí víc akce a do velké míry přímo navazuje na dosavadní snímky s Captainem Amerikou.

Hned v úvodu epizody se máme těšit na velkolepou akční scénu, jež si údajně v kvalitě nezadá s ničím, co jsme zvyklí vídat v marvelovských celovečerních filmech. Jedná se o leteckou scénu s Falconem, takže dost možná jde o pasáž v kaňonu, kterou známe z trailerů. Ve scéně se má objevit nějaký známý záporák z předchozích filmů (ale nezní to, že by šlo o někoho zásadního).

Akčních scén nás podle ohlasů hned na úvod čeká vícero, zároveň se epizoda zjevně nebojí zvolnit a zaobírat se postavami. Těm je věnováno opravdu hodně prostoru a o Samovi (Anthony Mackie) a Buckym (Sebastian Stan) se podle jednoho z novinářů dozvídáme víc než během všech dosavadních filmů. Show se prozatím profiluje jako politický akční thriller, ve kterém sice je třeba zastavit nebezpečnou hrozbu, ale v jádru všeho jsou dva superhrdinové, kteří se snaží naučit žít civilním životem, rádi by dál budili v ostatních naději, ale nejdřív ji musí zažehnout sami v sobě.

Svět se vypořádává s Thanosovým a následně s Hulkovým lusknutím. Tíživá situace dopadá na všechny a jak Falcon tak Winter Soldier se snaží přijít na to, kdo vlastně jsou, když už nemají možnost se zkrátka postavit za Captaina Ameriku a následovat jej. Hodně se budou řešit osobní traumata a zklamání. Dozvíme se více o Buckyho minulosti a jeho duševním stavu a strávíme čas se Samovou rodinou. Emocemi se zřejmě nešetří.

Série v první epizodě odkazuje k dalším známým marvelovským postavám a událostem Endgame, kdy se dozvíme, jak na bitvu s Thanosem nahlíží zbytek světa, který se jí na rozdíl od hrdinů neúčastnil. Záporáci v první epizodě zatím nedostávají mnoho prostoru, ale působí zajímavě a mají jakousi vazbu na Endgame. Epizoda má zhruba tři čtvrtě hodiny a končí jakýmsi překvapením, které celou sérii posouvá zajímavým způsobem kupředu.

Z řady ohlasů lze číst, že nikdo nebyl zklamaný, ale zatím také nikdo nejásá nadšením. Jde o solidní start, který více méně plní to, co nám bylo přislíbeno v trailerech.

Foto: Marvel

Zdroje: Collider, Screen Rant, Slashfilm, MCU ExchangeReddit

Galerie: 12

The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu The Falcon and The Winter Soldier: První ohlasy na novou Marvel sérii | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest