Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem

Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 18 obrázků
Kdy se děj odehrává, nová proradná organizace, mechanická stvůra, dutá Země, postavy a další zajímavosti, co odhalili tvůrci.

Trailery na film Godzilla vs. Kong slibují velkolepou podívanou, takže zvědavost hned o několik levelů stoupla. Informační salvu přinesl server Collider, který dostal možnost pohovořit s tvůrčím týmem. Co bylo odhaleno?

Snímek se odehrává pět let po konci Krále monster. Po vítězství v závěrečném souboji s tříhlavým drakem Ghidorahem se Godzilla znovu stal alfa predátorem, jehož v novém filmu něco šeredně naštve. Na to, proč se ještěr začal chovat jak z divokých vajec, se snaží přijít Madison (Millie Bobby Brown), postava z Krále monster. Na scénu přichází zlá organizace jménem Apex, která chce monstru ublížit. Jak přesně? Pravděpodobně svým vlastním monstrem.

Novináři během návštěvy australského natáčení (přelom let 2018 a 2019) spatřili gigantickou Ghidorahovu lebku, z níž trčela spousta drátů a vyhlížela mechanicky. Podle reportéra Collideru to vypadalo, že někdo vzal Ghidorahovu organickou hmotu a přetvořil ji do mechanizované podoby. To by mohlo znamenat, že v úvodu traileru nemusí útočit na lidi Mechagodzilla, tedy mechanický Godzilla, (jak fanoušci dosud předpokládali), ale "Mecha-King Ghidorah". To by mohl být důvod, proč Godzilla začal vyvádět. 

V potitulkové scéně druhé Godzilly jsme viděli, jak se jedna z hlav dostala do rukou ekoteroristy Alana Jonaha (Charles Dance). Ten obchoduje s DNA monster, takže možná hlavu draka prodal na černém trhu Apexu a ta s ní naložila podle svého uvážení. Do lebky se v jedné scéně snaží dostat Madison s Joshem (Julian Dennison) a bývalým technikem Berniem (Brian Tyree Henry), jenž kdysi pro Apex pracoval, ale ztráta manželky jej přiměla se k organizaci otočit zády a pomoct Madison a Joshovi, kteří chtějí zabránit Apexu v tom, co dělá.

Warner Bros.

Mezitím organizace Monarch (která monitoruje aktivitu monster na Zemi) z obav před obřími příšerami podniká cestu do dutého středu Země ve snaze je nalákat zpátky pod povrch a zastavit tak jejich řádění. Díky návratu do dutého podzemí Země prý uvidíme mnoho nových tvorů. Samozřejmě nebude chybět ani titulní Kong. Kong: Ostrov lebek a Godzillu vs. Kong dělí ve filmovém světě čtyřicet let. Za tu dobu opičák vyrostl a z mnoha soubojů jej hyzdí několik jizev. Nicméně měli bychom mít na paměti, že Godzilla ani Kong nejsou ve své podstatě dobří nebo zlí, prostě bojují za to, co je motivuje. Obě monstra si to rozdají na letadlové lodi, ale také v neony osvětleném Hongkongu, jenž má působit trošku futuristicky a trochu připomínat džungli, což má pro Konga představovat výhodu.

V traileru jsme se také mohli všimnout maličké holčičky, kterou s Kongem pojí jakési pouto. Jia (Kaylee Hottle) pochází z Ostrava lebek a je adoptovaná doktorkou Ilene Andrews (Rebecca Hall). Na krku Jia nosí náhrdelník vyrobený ze zubů a chodí v Converskách. A když už jsme u těch bot, ženské postavy ve svých profesích mají praktickou obuv, ne podpatky! Což může znít jako drobnost, ale v akčních filmech to rozhodně není běžné a dámy tam často vídáme v obuvi naprosto nepřiměřené situaci.

Tvůrci nakoukali všechny filmy s Godzillou a Kongem a některými se samozřejmě inspirovali. Hlavně tituly Godzilla vs. Mothra, Godzilla vs. Destoroyah a Shin Godzilla. Inspiraci čerpali také z Války světů Stevena Spielberga a dokonce z Vetřelce: Vzkříšení, konkrétně scénami pod vodou, kde hrdiny naháněli xenomorfové.

Film natočil Adam Wingard, jenž má za to, že režiséři, kteří do téhle série přišli před ním, byli schopni dát svým filmům osobitý styl, a přesně o to samé se snažil v Godzille vs. Kong. Wingard považuje film za návrat do jeho dětství, kdy kousky jako Terminátor 2 a Vetřelci byli vstupní bránou k hororu a na základě toho se rozhodl stát se filmařem.

Níže na vás čeká televizní spot a v galerii nejnovější plakát. 

V době, kdy po Zemi kráčí monstra, předurčí boj lidstva o přežití Godzillu a Konga k nevyhnutelnému střetu. Dvě největší síly přírody se utkají ve spektakulární bitvě věků. Organizace Monarch se vydává na nebezpečnou misi do neprobádané oblasti, kde najde stopy původu Titánů. Lidské spiknutí zatím hrozí, že vymaže dobrá i zlá stvoření jednou provždy ze zemského povrchu.

V hlavních rolích se představí Alexander Skarsgård, Eiza González, Rebecca Hall, Jessica Henwick, Kyle Chandler, Demián Bichir, Ziyi Zhang, Shun Oguri, Julian Dennison, Danai Gurira, Brian Tyree Henry, Lance Reddick a Millie Bobby Brown. Režíruje Adam Wingard, scénář napsal Terry Rossio. Česká a slovenská premiéra jsou stanovené na 253. 2021.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: Collider

Galerie: 19

Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu Godzilla vs. Kong: Souboj obrů pod drobnohledem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest