Smrtonosná past 5: Kdo ji zrežíruje?

Smrtonosná past 5: Kdo ji zrežíruje? | Fandíme filmu
A proti komu půjde John McClane tentokrát? AKTUALIZOVÁNO

Aktualizace: Pokud jste se už začali obávat Johna Moora, můžete se opět uklidnit. Podle serveru Deadline ještě není nic úplně jisté a spolu s Moorem jsou ve hře další čtyři režiséři. Konkrétně Justin Lin (povedená pecka Rychle a Zběsile 5), Joe Cornish (poslední dobou hodně propíraný Útok na věžák) a Nicolas Winding Refn (jeho série Pusher je v jistých kruzích tak trochu kultovní, v poslední době si ale udělal jméno především díky dobře přijatému snímku Drive). A to už jsou podstatně zajímavější jména. Třeba Die Hard 5 bude přeci jen stát za to. 

O návratu Johna McClanea se mluví v podstatě od roku 2007, kdy si odbyla premiéru čtvrtá Smrtonosná past. Ačkoliv se názory na ni mnohdy různily a někteří ji za žádnou cenu nechtěli stavět vedle původní trilogie, výdělky hovořily jasnou řečí. Téměř 400 utržených milionů pouze z kin (při rozpočtu 110 mega) bylo téměř jistou zárukou dalšího sequelu. Postupem času se však pátá Past téměř vytratila z naší pozornosti. Jediným, kdo o ní pravidelně mluvil, byl Bruce Willis, jednalo se však pouze o věty typu "pětka bude nejlepší díl série", ovšem nic konkrétního. S novou Smrtonosnou pastí byl donedávna spojován i režisér Noam Murro (Samotář), jenž byl ovšem před pár týdny angažován pro prequel 300 s podtitulem Battle of Artemisia. A aby toho nebylo málo, tak nástřel scénáře k pátému dílu, o který se postaral Skip Woods (Hitman, Swordfish nebo X-Men Origins: Wolverine = ten člověk je scenáristický satan), byl studiem z velké části zamítnut, takže se bude muset začít téměř od začátku.

Ve Woodsově verzi byl děj filmu z velké části zasazen do Ruska, kde se John McClane a jeho syn zapletou do problémů a budou muset vše vyřešit pěkně po svém (tj. bude u toho hodně olova). Objevily se spekulace, že by do toho všeho snad měla být připletena i dcera Hanse Grubera, tuto zprávu ale zatím považujeme spíše za kachnu. Zůstává samozřejmě otázkou, jak moc bude původní verze scénáře překopaná a kolik toho z výše zmíněné synopse nakonec zbyde. A abychom byli pro dnešek kompletní, musíme zmínit i režisérskou náhradu za Noama Murroa, pátá Smrtonosná past byla totiž nabídnuta Johnu Mooreovi. Jedná se o člověka zodpovědného za remake hororu Satan přichází a také nepovedeného Maxe Payna. Volba to není zrovna nejšťastnější, nicméně vzhledem k vývoji celého projektu existuje velká pravděpodobnost, že se všechno ještě několikrát změní (nebo film rovnou vůbec nevznikne). Ostatně, o páté Pasti se mluví už přes 4 roky a za tu dobu se vývoj snímku téměř nikam neposunul.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest