Bleskovky: Owena Wilsona vpravil do světa Lokiho sám Tom Hiddleston

Bleskovky: Owena Wilsona vpravil do světa Lokiho sám Tom Hiddleston | Fandíme filmu
Marvel Studios
Natáčení Kmotra, Roland Emmerich a Mozart, Dojemný fotbal a další krátké filmové zprávy.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Služebnice poslouží v Kmotrovi

Dalším hereckým přírůstkem do filmu o natáčení legendárního Kmotra, je Elisabeth Moss. Herečka proslavená rolí v Příběhu služebnice ztvární Eleanor Coppolu, filmařku a manželku Francise Forda Coppoly, Kmotrova režiséra. Už dříve byli obsazení Oscar Isaac jako samotný Francis Jake Gyllenhaal jako producent Robert Evans. Chystaný snímek představí vyhrocené drama, které se v zákulisí odehrávalo. Režíruje Barry Levinson. (Zdroj: Deadline)

Kouzelná flétna z dílny Emmericha

Roland Emmerich se proslavil jako mistr destrukce, občas ale sáhne k „uměleckým“ tématům. V minulosti si posvítil na Shakespearea, tentokrát jako producent dohlíží na moderní převyprávění Mozartovy Kouzelné flétny. Snímek režiséra Floriana Sigla je zasazený do současné Evropy a hrdinou je sedmnáctiletý Tim Walker, který z Londýna putuje do Rakouských Alp, kde má navštěvovat Mozartovu internátní školu. V ní objeví staletí zapomenutý průchod do fantastického světa Mozartovy Kouzelné flétny. V hlavní roli vystupuje Jack Wolfe, jehož doplňují Iwan Rheon, Asha Banks a Amir Wilson. Vedle herců ve snímku účinkují také přední světově operní hvězdy. Natáčení začalo v ateliérech v Mnichově, ale podívá se také do Salzburgu, Londýna nebo na Kanárské ostrovy. S premiérou se počítá na závěr roku 2022. (Zdroj: Variety)

Jak fotbaloví sirotci ke štěstí přišli

12 Mighty Orphans je fotbalové drama natáčené na motivy románu Jima Denta. Vypráví skutečný příběh týmu Mighty Mites ze sirotčince Fort Worth, který se během velké hospodářské krize dokázal probojovat od skromných začátků, kdy hráči nastupovali bez bot a trénovali bez fotbalového míče, až na texaský šampionát. Tým vedl legendární kouč Rusty Russell, jenž byl sám sirotkem. Rusell se vzdal pohodlného místa v soukromé škole, aby mohl trénovat Mighty Mites. Snímek natočil Ty Roberts, v hlavních rolích vystupují Luke Wilson, Martin Sheen, Vinessa Shaw a Robert Duvall. (Zdroj: Variety)

Drsný film o...snookeru

Thriller Sapphire přináší příběh světového šampiona ve snookeru (kulečníková hra), jehož sžírá závislost na hazardu. Aby unikl před svými potížemi a začal znovu, odlétá do Číny, kde se ale okamžitě zadluží u ilegálních sázkařů. Je před něj postaveno velké dilema: Schválně prohrát největší zápas života, nebo „zachránit svou duši“. Hlavní roli ztvárnil Barry Keoghan, jehož můžete znát z Dunkerku a brzy se objeví v marvelovce Eternals. Snímek připravuje scenáristicko-režisérská dvojice Daniel a Matthew Wolfovi. Natáčet se má letos na podzim na Taiwanu. (Zdroj: Deadline)

Owen Wilson dostal marvelovské školení od samého Lokiho

Určitým překvapením pro fanoušky mohlo být, když byl do minisérie Loki obsazený Owen Wilson. Prakticky výhradně komediální herec typově nepatří k těm osobnostem, které jsou běžně s novými marvelovskými rolemi spojovány. Studio má ale na casting nos a obvykle ví, co dělá. Jakmile se ukázalo, že Owen hraje „kosmického úředníka“, věci do sebe zapadly. Nicméně i sám Wilson přiznává, že s Marvelem nebyl zrovna detailně obeznámený. Prozradil, že si jej naštěstí pod své křídlo vzal sám Lokiho představitel Tom Hiddleston, který mu dal nalejvárnu antihrdinovy historie, aby měl Owen představu, do čeho se to vlastně pouští. Pomohlo mu to také lépe zpracovat jeho postavu, Mobia M. Mobia. To je úředník v tzv. Time Variance Authority, tedy organizaci, jež se zabývá potížemi s narušováním časoprostoru. A právě Loki se proti pravidlům všehomíra zjevně prohřeší. (Zdroj: Sirius XM)

Zdroje: Sirius XM, Deadline I, II, Variety I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest