The Gilded Ones: V chystané fantasy trilogii není zlatá krev výhodou

The Gilded Ones: V chystané fantasy trilogii není zlatá krev výhodou | Fandíme filmu
Penguin Random House / Delacorte Press
Zobrazit další 1 obrázek
Podíváme se do Afriky, kde ženy musí prokázat čistotu skrze test krve.

Poutavých fantasty dobrodružství není nikdo dost a zamýšlená trilogie The Gilded Ones má celkem zajímavou premisu, když vypráví o osudech šestnáctileté dívky jménem Deka, která žije v silně patriarchálním antickém království někde na západě Afriky. Ženy tam hrají tak trošku druhé housle a jejich "cena" je vázána na jakousi čistotu krve. Bohužel, když hlavní hrdinka skládá přechodový rituál, v rámci něhož se ona čistota testuje, tak se ukáže, že krvácí zlatě (má zlatou/žlutou krev). Znamená to pro ní samozřejmě trable, protože je vnímána jako nečistá a dost možná i posedlá démonem. Trest má být horší než smrt. Naštěstí se objeví tajemná žena, Deku zachrání a poreferuje jí o tom, kým ve skutečnosti je a jak výjimečné nadání má. Nutně si však musí zvolit cestu. Pakliže se nepřidá k "ostatním" a nebude bojovat proti útlaku a vládci říše, skončí velice špatně.

Román sepsala rodačka ze Sierry Leone Namina Forna, která by se měla taktéž postarat o scénář k filmové verzi. Materiálu se ujala produkční společnost Makeready a na přípravnou fázi dohlédnou coby producenti Brad Weston, Negin Salmasi a Misha Green.

Zdroj: Deadline

Foto: Penguin Random House / Delacorte Press

Galerie: 2

The Gilded Ones: V chystané fantasy trilogii není zlatá krev výhodou | Fandíme filmu The Gilded Ones: V chystané fantasy trilogii není zlatá krev výhodou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest