Rambo II: V akční řežbě se málem objevil coby Stalloneho parťák John Travolta

Rambo II: V akční řežbě se málem objevil coby Stalloneho parťák John Travolta | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Sylvester Stallone však řekl rezolutní ne a postavu suše ze scénáře vyškrtnul.

Akční nářez Rambo II (Rambo: First Blood Part II) z roku 1985 patří do zlatého fondu zábavných ideologických mišmašů studenoválečného Hollywoodu. Po komornější a z hlediska charakterů propracovanější jedničce se tentokrát John Rambo alias Sylvester Stallone utrhnul ze řetězu a pod režijním vedením George P. Cosmatose (Kobra, Tombstone) se rozhodl opustit federální vězení výměnou za "výzvědný" návrat do vietnamské džungle. Samozřejmě se mise zvrtne a hlavní hrdina, znovu zrazen armádními oficíry, rozpoutá krvavé peklo. Stallone měl tou dobou za sebou Rockyho IIII, kriminálku Noční dravci a kupříkladu i (kvalitou bídné) hudební drama Staying Alive s Johnem Travoltou v hlavní roli, na němž se podílel coby režisér, scenárista i herec. Možná i kvůli "staré" známosti se uvažovalo o tom, že by se Travolta objevil i v Rambovi II.

TriStar Pictures
Sylvester Stallone ve snímku Rambo II

Scénář ke dvojce sepsal se Stallonem legendární James Cameron. Ačkoliv nemalá část z nápadů duchovního otce Terminátora a avatařích dobrodružství ve filmu zůstala, Stallone do textu výrazně zasáhnul, přičemž mimo jiné vyškrtnul "buddy" charakter, kterého se měl ujmout Travolta. Hvězda Horečky sobotní noci si měla střihnout poručíka Brewera, z hlediska technologií zdatného a poměrně oduševnělého chlapíka, jenž se měl s Rambem opakovaně slovně škádlit. Přirozeně by tihle dva nakonec spojili síly, ovšem Stallonemu se ten kontrast nezdál (Rambo vedle Brewera působil občas trošku jako ťulpas) a komediálně jemně líznutou postavu raději ze scénáře vypustil.

Nutno podotknout, že to byla patrně správná volba. Obecně se prý hlavní příběhová linie příliš nezměnila, akorát byl důraz kladen na titulní charakter. Těžko si představit, jak by odlehčené buddy popichování do Ramba II pasovalo, leč buďme asi rádi, že z nápadu sešlo.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Paramount Pictures (ilustrační, ze snímku Staying Alive)

Rambo II

21.05.1985 | USA
Akční, Dobrodružný, Thriller, Válečný
Info o filmu

Galerie: 6

Rambo II: V akční řežbě se málem objevil coby Stalloneho parťák John Travolta | Fandíme filmu Rambo II: V akční řežbě se málem objevil coby Stalloneho parťák John Travolta | Fandíme filmu Rambo II: V akční řežbě se málem objevil coby Stalloneho parťák John Travolta | Fandíme filmu Rambo II: V akční řežbě se málem objevil coby Stalloneho parťák John Travolta | Fandíme filmu Rambo II: V akční řežbě se málem objevil coby Stalloneho parťák John Travolta | Fandíme filmu Rambo II: V akční řežbě se málem objevil coby Stalloneho parťák John Travolta | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest