White Bird: A Wonder Story: Gillian Anderson dorazila do Česka, aby zde natočila válečné drama

White Bird: A Wonder Story: Gillian Anderson dorazila do Česka, aby zde natočila válečné drama | Fandíme filmu
Universal Pictures
Česko supluje nacisty okupovanou Francii a nechybí u toho Dana Scully z Akt X.

Režisér Mark Forster se řadí k těm zručnějším hollywoodských filmařům, když v jeho filmografii najdete kousky jako Ples příšer, Horší už to nebude, Quantum of Solace či Světová válka Z. Momentálně pracuje na filmové adaptaci grafické novely White Bird: A Wonder Story z pera spisovatelky R.J. Palacio. Studio Lionsgate, které se projektu chopilo, má s oblíbenou autorkou své zkušenosti, neboť v roce 2017 slavilo úspěch s adaptací jejího románu Wonder alias (Ne)obyčejný kluk. Snímek White Bird: A Wonder Story vypráví o osudech mladé židovské holčičky, kterou u sebe doma schovává během druhé světové války francouzská rodina. Příběh by měl demonstrovat sílu lidskosti a laskavosti, která může vést až k záchraně lidských životů. O scénář se postaral Mark Bomback (Válka o planetu opic, Umění tančit v dešti).

Produkční práce odstartovaly u nás v České republice před několika dny a byla u toho i Gillian Anderson čili Dana Scully z kultovního seriálu Akta X. Anderson v posledních letech září spíše na televizní obrazovce v seriálech Sexuální výchova a Koruna. V roce 2018 se připomněla ve dvou celovečerácích - v akční komedii Špión, který mi dal kopačky a ve sci-fi UFO. Že Anderson dorazila do Česka uvedla na svém facebookovském profilu Česká filmová komise. V tuhle chvíli nejsou známy další castingové podrobnosti.

Vzácná to chvíle, kdy můžeme prozradit jméno hvězdy natáčející v ČR. Tento týden začala produkce amerického filmu White...

Zveřejnil(a) Czech Film Commission dne Čtvrtek 4. února 2021

Zdroje: Deadline, CFC

Foto: Universal Pictures (ilustrační, ze snímku Johnny English se vrací)

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest