Bleskovky: Vlkodlačí horor nás zavede do historie

Bleskovky: Vlkodlačí horor nás zavede do historie | Fandíme filmu
LD Entertainment
Zobrazit další 1 obrázek
Proč bude z Justice League film, druhé Pátrání na ploše počítače, plakáty pro Chaos Walking či manželova temná tajemství.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Historičtí vlkodlaci

Eight for Silver je nový historický horor od Seana Ellise (Anthropoid). Je zasazený do 19. století, kde krutý baron Seamus Lauret vyvraždí romský klan a poštve tak proti sobě, svojí rodině a vesnici kletbu. Vesničany sžírají noční můry a Seamusův syn Edward je nalezen zabitý. Lidé podezřívají divokou zvěř, ale projíždějící patolog John McBride (Boyd Holbrook) varuje, že v lesích číhá něco daleko zlověstnějšího. Snímek slibuje gotickou variaci na vlkodlačí příběhy, s krásným dobovým vizuálem. Snímek je promítaný na festivalu v Sundance a první ohlasy jsou docela slusné. (Zdroj: Sundance Festival)

Proč bude Justice League nakonec film?

Premiéra Justice League Zacka Snydera se blíží. Před časem jsme řešili, proč se z plánované minisérie nakonec stal film. Možnou odpověď nabízí Robert Meyer Burnett, filmař a novinář. Dle jeho zdrojů ke změně došlo kvůli smlouvám. Herci a členové štábu podepsali původně smlouvy na film. Když měl být projekt přestříhaný na minisérii, ozvali se agenti jednotlivých filmařů, žádali nové smlouvy a patřičné kompenzace. Warner údajně nechtěl připlácet protože raději nechal projekt ve filmové podobě. (Zdroj: Robert Meyer Burnett)

Pátrání II

Snímek Searching (Pátrání), který se celý odehrával na obrazovce jednoho počítače a John Cho v něm hledal nezvěstnou dceru, dostane pokračování. Nedávno byli najatí Will Merrick a Nick Johnson, aby dvojku natočili jako svůj celovečerní debut. Oba dva byli součástí střihačského týmu u prvního filmu. Pro novinku zároveň píší scénář, na kterém se podílejí také Sev Ohanian a režisér jedničky Aneesh Chaganty, který zůstává na palubě jako producent. Zatím nebylo odhaleno, o čem přesně příběh bude, ale je zřejmé, že bude následovat nové postavy a novou zápletku. Vše se opět bude odehrávat na obrazovkách elektronických zařízení. Tvůrci se pokusí vizuálně odlišit od prvního filmu a celý subžánr posunout někam dál. Natáčení má začít na jaře. (Zdroj: Deadline)

Po smrti manžela vyplují jeho temná tajemství

Horor The Night House si odbyl premiéru už před rokem na festivalu v Sundance. Teprve letos se ale dostane do širší distribuce. Uváděný bude v červenci, v Česku a na Slovensku se počítá s premiérou na 15. 7. Rebecca Hall ve filmu hraje vdovu, která začíná rozkrývat znepokojivá tajemství obestírající jejího nedávno zesnulého manžela. Dále hrají Sarah Goldberg, Evan Jonigkeit, Stacy Martin a Vondie Curtis Hall. Scénář napsali Ben Collins a Luke Piotrowski. Režíroval David Bruckner. Dosavadní recenze jsou více než dobré (6,9/10 na Rotten Toamtoes) a ať už kritici říkají cokoliv, většinou se shodují na tom, že snímek dovede nahnat mráz do zad. (Zdroj: Searchlight Pictures)

Chystá se jeden z nejambicioznějších DC filmů

Delší dobu jsme neslyšeli nic nového o snímku The New Gods, který připravuje režisérka Ava DuVernay pro DC Films a Warner. Scenárista Tom King potvrdil, že projekt není zrušený a stále se na něm pracuje. Zatím nesmí prozradit nic moc bližšího, nicméně tvrdí, že je to jeden z nejambicioznějších komiksových filmů, jaké kdy Warner připravoval. Pochvaluje si spolupráci s DuVernay, která se podle něj zaměřila hlavně vztahy mezi postavami a jejich emocionální jádro. King ale zároveň připomněl, že v životě ještě nepsal nic tak velkého, vlastně ani dosud nepsal celovečerní film. DuVerna se v poslední době věnuje hlavně produkci. Naposledy jsme od ní viděli v roce 2019 chválený seriál Když nás vidí a pokud jde o celovečerní filmy, tak tam jejím posledním snímkem byla špatně přijatá sci-fi V pasti času z roku 2018. Tak uvidíme, jak dlouho připravovaní Noví bohové nakonec dopadnou. (Zdroj: ComicBook)

Zdroje: Sundance Festival, Robert Meyer Burnett, ComicBook.com, Searchlight Pictures, Deadline

Galerie: 2

Bleskovky: Vlkodlačí horor nás zavede do historie | Fandíme filmu Bleskovky: Vlkodlačí horor nás zavede do historie | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest