Fake Famous: Nový dokument ukazuje, jak vzniká falešná "sláva" sociálních influencerů

Fake Famous: Nový dokument ukazuje, jak vzniká falešná "sláva" sociálních influencerů | Fandíme filmu
HBO
Zobrazit dalších 6 obrázků
Býti známým sociálním influencerem ještě neznamená, že si budete žít jako v bavlnce. Trailer představuje nový dokument HBO.

Posedlost sociálními sítěmi je jednou z charakteristik soudobé moderní společnosti a nejeden teenager by se chtěl stát vlivným a slavným sociálním influencerem. Nicméně "kariéra snů" má i své stinné stránky a právě na tuto problematiku se zaměřuje dokumentární snímek Fake Famous z dílny HBO. Za vším stojí žurnalista Nick Bilton, který třem vybraným jedincům splní přání, udělá z nich hvězdy internetu a zajistí jim tisíce followerů. Má to však jeden háček. Tenhle sociální experiment není tak úplně reálný, protože followeři nejsou z masa a kostí. Co je ovšem mnohem důležitější, že následky reálné a hmatatelné jsou. Trojice nadšenců alias falešných hvězdiček musí čelit armádě botů a brzy začne pociťovat negativní dopady internetové slávy. Ačkoliv býti věhlasným influencerem přináší řadu benefitů (třeba věci k propagaci zadarmo), tito lidé se rovněž musí srovnat s narůstajícími očekáváními, počítat s následky svých činů a mnohdy bolestivě realizovat zamýšlené plány. Každý like totiž něco stojí a cena nemusí být úplně zanedbatelná.

Tenhle kritický komentář k dnešní době si odbyde premiéru 2. února 2021 na HBO. Trio falešných hvězd tvoří ctižádostivá herečka Dominique, módní návrhář Christopher a asistent v realitní kanceláři Wylie. Trailer působí na první dobrou hodně zábavně a současně poněkud znepokojivě, což byl dozajista tvůrčí záměr.

Foto a podklady: HBO

Galerie: 7

Fake Famous: Nový dokument ukazuje, jak vzniká falešná "sláva" sociálních influencerů | Fandíme filmu Fake Famous: Nový dokument ukazuje, jak vzniká falešná "sláva" sociálních influencerů | Fandíme filmu Fake Famous: Nový dokument ukazuje, jak vzniká falešná "sláva" sociálních influencerů | Fandíme filmu Fake Famous: Nový dokument ukazuje, jak vzniká falešná "sláva" sociálních influencerů | Fandíme filmu Fake Famous: Nový dokument ukazuje, jak vzniká falešná "sláva" sociálních influencerů | Fandíme filmu Fake Famous: Nový dokument ukazuje, jak vzniká falešná "sláva" sociálních influencerů | Fandíme filmu Fake Famous: Nový dokument ukazuje, jak vzniká falešná "sláva" sociálních influencerů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest