Stuntwomen: Michelle Rodriguez nás zavede do světa nejstatečnějších kaskadérek - je tu trailer

Stuntwomen: Michelle Rodriguez nás zavede do světa nejstatečnějších kaskadérek - je tu trailer | Fandíme filmu
Shout! Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Ženy kaskadérky si prošly v Hollywoodu trnitou cestou, leč hvězda Rychle a zběsile nám předvede, že bez nich by to prostě nešlo.

Zajímavých dokumentárních snímků s tematikou filmu či filmové historie není nikdy dost a kousek nazvaný Stuntwomen: The Untold Hollywood Story vypadá věru solidně. Podívat bychom se měli na to, jakým způsobem se v Hollywoodu uplatňovaly dámy - kaskadérky. Dokument natočila April Wright a mělo by se jednat o pomyslnou kroniku ženských kaskadérek, přičemž vše by mělo začít už v době němého filmu. Přirozeně to průkopnice řemeslem neměly v Hollywoodu vůbec jednoduché a musely čelit nejen posměchu, leč rovněž diskriminaci či sexuálnímu obtěžování. Jako jejich mužští kolegové, zejména v počátcích riskovaly mnohdy životy nebo vážná zranění, aby přinesly divákům ten nejlepší možný zážitek.

Na projektu se podílel filmový historik Ben Mankiewicz (vycházel z knihy z pera Mollie Gregory) a děním na obrazovce nás provede "rychlá a zběsilá" Michelle Rodriguez. Mimo jiné se můžeme těšit i na postřehy tvůrců jako například Paula Verhoevena, Paula Feiga, Anne Fletcher či producenta Ala Ruddyho. Všichni budou povídat o tom, jak nezastupitelná role kaskadérů/kaskadérek je a bezpochyby se dočkáme i spousty atraktivních historek z natáčení kaskadérských scén. Netřeba připomínat, že v dokumentu nebudou chybět unikátní záběry a doposud nezveřejněné fotografie.

Dokument Stuntwomen: The Untold Hollywood Story bude dostupný skrze VOD od 22. září 2020.

Foto:  Shout! Studios

Galerie: 7

Stuntwomen: Michelle Rodriguez nás zavede do světa nejstatečnějších kaskadérek - je tu trailer | Fandíme filmu Stuntwomen: Michelle Rodriguez nás zavede do světa nejstatečnějších kaskadérek - je tu trailer | Fandíme filmu Stuntwomen: Michelle Rodriguez nás zavede do světa nejstatečnějších kaskadérek - je tu trailer | Fandíme filmu Stuntwomen: Michelle Rodriguez nás zavede do světa nejstatečnějších kaskadérek - je tu trailer | Fandíme filmu Stuntwomen: Michelle Rodriguez nás zavede do světa nejstatečnějších kaskadérek - je tu trailer | Fandíme filmu Stuntwomen: Michelle Rodriguez nás zavede do světa nejstatečnějších kaskadérek - je tu trailer | Fandíme filmu Stuntwomen: Michelle Rodriguez nás zavede do světa nejstatečnějších kaskadérek - je tu trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest