Báječný den: George Clooney přišel na plac opilý a přetrpět to musela Michelle Pfeiffer

Báječný den: George Clooney přišel na plac opilý a přetrpět to musela Michelle Pfeiffer | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 8 obrázků
Tequilový dýchánek Clooney nerozdýchal, ale s podporou Pfeiffer se vše zvládlo.

Romantická dramedie Báječný den (One Fine Day) z roku 1996 nepatří k těm nejprovařenějším kouskům v rámci žánru, ovšem už jen díky dvojici George Clooney a Michelle Pfeiffer stojí za vidění. Snímek natočil režisér Michael Hoffman a pojednává o jednom na první pohled děsivém dnu, který se však ukáže jako jeden z těch nejkrásnějších. Pfeiffer si střihla architektu, která se snaží vybalancovat kariéru a úlohu svobodné matky. Clooney ztvárnil žurnalistu, jenž se vyhýbá závazkům, píše úspěšné sloupky a svoji dceru si k sobě bere každý druhý víkend. Když jejich děti zmeškají školní výlet, naši hrdinové se musí nějak poprat s faktem, že jim potomci zůstanou neočekávaně na krku. V následujících dvanácti hodinách dojde k mnoha nepovedeným šťastným náhodám, které rozhodnou o zprvu nečekaném konci.

Báječný den je typickým reprezentantem feel-good škatulky, přičemž benefituje zejména z chemie mezi půvabnou Pfeiffer a charismatickým Clooneym. Těmhle dvěma to spolu prostě šlape, takže divák ochotně přimhouří oko nad poněkud předvídatelným scénářem, jenž se veze v zajetým žánrových kolejích. V letošním roce oslaví snímek pětadvacáté narozeniny, což se ukázalo jako skvělá příležitost k tomu, aby si ústřední duo nostalgicky zavzpomínalo. Vyjma historek o tom, jak se poznali, jak Clooney randil s Michellinou sestrou Didi a kam až to oba ve světě filmu dotáhli, se rodák z Lexingtonu přiznal, že jednou trošku přebral a dorazil na plac pod vlivem tequily. Údajně v tom byl de facto nevinně, jelikož měl mít ten den volno, jenže natáčecí schéma se operativně změnilo, na což přišel až v jednu ráno. Naneštěstí se zrovna točila scéna, kde na sebe s Pfeiffer relativně z blízka poštěkávají, tudíž si představitelka hlavní ženské role užila onen alkoholový odér na plné pecky. Holt Clooney byl v devadesátkách živel. Ostatně historka o tom, jak dostal při hraní basketu loktem od člena štábu, také pobaví:

Zdroj: Variety

Foto: 20th Century Fox

Báječný den

20.12.1996 | USA
Komedie, Romantický
Info o filmu

Galerie: 9

Báječný den: George Clooney přišel na plac opilý a přetrpět to musela Michelle Pfeiffer | Fandíme filmu Báječný den: George Clooney přišel na plac opilý a přetrpět to musela Michelle Pfeiffer | Fandíme filmu Báječný den: George Clooney přišel na plac opilý a přetrpět to musela Michelle Pfeiffer | Fandíme filmu Báječný den: George Clooney přišel na plac opilý a přetrpět to musela Michelle Pfeiffer | Fandíme filmu Báječný den: George Clooney přišel na plac opilý a přetrpět to musela Michelle Pfeiffer | Fandíme filmu Báječný den: George Clooney přišel na plac opilý a přetrpět to musela Michelle Pfeiffer | Fandíme filmu Báječný den: George Clooney přišel na plac opilý a přetrpět to musela Michelle Pfeiffer | Fandíme filmu Báječný den: George Clooney přišel na plac opilý a přetrpět to musela Michelle Pfeiffer | Fandíme filmu Báječný den: George Clooney přišel na plac opilý a přetrpět to musela Michelle Pfeiffer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest