Ben Stiller natočí rozmáchlou kriminální ságu dle skutečných událostí o zkorumpovaných policajtech

Ben Stiller natočí rozmáchlou kriminální ságu dle skutečných událostí o zkorumpovaných policajtech | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Po útěku z vězení se Stiller podívá na zoubek skrznaskrz zkaženému newyorskému policejnímu sboru.

Ben Stiller nenatočil coby herec obstojnější kousek už pěkný pár let, když naposledy zabodoval v nezávislém dramatu Bradův život v roce 2017. Od té doby se před kamerou objevuje jen sporadicky a letošní pandemický thriller Locked Down režiséra Douga Limana, v němž má po svém boku Anne Hathaway a Chiwetela Ejiofora, se dle všeho také příliš nepovedl. Co se v poslední době naopak Stillerovi podařilo, byla dramatická minisérie založená na skutečných událostech nazvaná Útěk z vězení v Dannemoře (Escape at Dannemora), kterou režíroval. Přesun za kameru se mu vydařil a pětapadesátiletý rodák z New York by v nastoleném trendu očividně rád pokračoval. Po útěku z vězení se tentokrát podívá na zoubek zkorumpovaným newyorským policajtům, neboť by se měl dle informací serveru Collider chopit režijní taktovky v rámci natáčení kriminálního dramatu The Seven Five.

IFC Films
The Seven Five (2014)

I tato látka vychází ze skutečných událostí a čerpá primárně ze stejnojmenného dokumentárního snímku z roku 2014, za nímž stojí režisér Tiller Russell a producent Eli Holzman. Příběh se bude točit kolem Michaela Dowda, "nejprašivějšího poldy v dějinách New York City", jenž v osmdesátých a na začátku devadesátých let společně se svými kolegy páchal jeden kriminální čin za druhým. Banda zkorumpovaných policajtů dle všeho řídila síť překupníků drog, korumpovala kdekoho a vůbec se nechovala zrovna příkladně. Jednoho krásné dne však všechno prasklo a Dowd se ruku v ruce se svými parťáky pakoval do vězení, kde strávil čtrnáct let. Případ mimo jiné odhalil, že korupce a špinavé praktiky jsou v rámci newyorského policejního sboru rozšířené mnohem více, než si experti na problematiku mysleli.

Film chystalo už v roce 2014 studio Sony. Na režijní sesli měl původně usednout Yann Demange, jenže k realizaci scénáře z pera Scotta Franka nikdy nedošlo. V tuhle chvíli vlastní práva MGM a ti by rádi dali příležitost Stillerovi. Ten se podílí i na psaní scénáře, když spolupracuje s Tonym McNamarou (Favoritka). Hledání vhodného kandidáta pro roli Dowda zatím ještě nezačalo, ovšem v minulosti byli s postavou spojováni Aaron Taylor-Johnson a Nicholas Hoult. Uvidíme, zda projekt dostane definitivní zelenou, leč námět zní nesmírně poutavě a Stiller by si další režijní příležitost bezpochyby zasloužil.

Zdroj: Collider

Foto: Showtime (ilustrační, z natáčení seriálu Útěk z vězení v Dannemoře)

Galerie: 2

Ben Stiller natočí rozmáchlou kriminální ságu dle skutečných událostí o zkorumpovaných policajtech | Fandíme filmu Ben Stiller natočí rozmáchlou kriminální ságu dle skutečných událostí o zkorumpovaných policajtech | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest