Návrat do budoucnosti: O hlavní roli usilovali třeba Ben Stiller či John Cryer

Návrat do budoucnosti: O hlavní roli usilovali třeba Ben Stiller či John Cryer | Fandíme filmu
Universal Pictures
Alan Harper z komediálního seriálu Dva a půl chlapa usiloval o roli Martyho McFlye.

Dobrodružná trilogie Návrat do budoucnosti (Back to the Future) patří bezesporu do zlatého fondu světové kinematografie. Tvůrci Robert Zemeckis a Bob Gale mohou být na tenhle nestárnoucí majstrštyk s Michaelem J. Foxem a Christopherem Lloydem v hlavních rolích právem hrdí. Zábavné, vtipné, inteligentní a napínavé špásování s časem baví i po letech a těžko si představit, že by vážně někdy došlo na remake, s nímž nám Hollywood čas od času vyhrožuje. Milovníci originálu naštěstí mohou zatím klidně spát, neboť Zemeckis s Galem mnohokrát v minulosti zopakovali, že dokud budou naživu, na Návrat do budoucnosti si jako držitelé práv nenechají sáhnout.

Dnes nám všem přijde nemyslitelné, že by Marty McFly měl tvář někoho jiného než Foxe, leč klidně tomu tak mohlo být. O roli totiž mělo zájem hned několik zvučných jmen a v prvé řadě to byli Ben Stiller (Fotr je lotr, Walter Mitty a jeho tajný život) a Jon Cryer (Kráska v růžovém, seriál Dva a půl chlapa). Ostatně nejprve byl do hlavní role obsazen Eric Stoltz (Osudový dotek), jenž dokonce natočil i několik scén. Posléze byl však přeobsazen Foxem, jelikož tvůrcům se jeho ztvárnění ústředního hrdiny nepozdávalo (díky bohu!). Stiller s Cryerem ale mají pocit, že Fox se pro roli Martyho narodil a oni dva pro něho nikdy nepředstavovali hrozbu.

Cryer rovněž poodhalil, jak se v průběhu příprav proměnil scénář k jedničce. Původně se pracovalo s ideou, že cestovat časem se bude v ledničce, nikoliv v ikonickém DeLoreanu. Závěrečná scéna se měla odehrávat na místě, kde americká vláda testovala jaderné zbraně. Marty totiž potřeboval získal energii, aby se mohl přenést zpět. Současně byla pro skok v čase klíčová Coca-Cola, kterou musel "nakrmit" relativně obyčejně vypadající stroj času. A co ona lednička? Ta posloužila jako úkryt před nukleární explozí na místě jaderné zkoušky, jelikož Marty musel přirozeně test přežít, což mu docvaklo těsně před detonací. Vlezl tudíž do ledničky a frčel zpátky domů. Tak si říkáme, jestli se náhodou tvůrci filmu nekamarádí se scenáristy Indiany Jonese 4...

Zdroje: ScreenRant, SlashFilm

Foto: Universal Pictures

Návrat do budoucnosti

03.07.1985 | USA
Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest