Cruise s natáčením filmu ve vesmíru chtějí předběhnout Rusové

Cruise s natáčením filmu ve vesmíru chtějí předběhnout Rusové | Fandíme filmu
Universal Pictures
Tom Cruise vzbudil pozornost, když chtěl natočit první hraný film ve vesmíru. O prvenství se však bude muset utkat s Rusy.

Vesmírná filmová mise Toma Cruise se nezadržitelně blíží, ale v souboji o první vesmírný biják se objevil vyzyvatel v podobě ruských filmařů, kteří hodlají Američany předběhnout. O Cruisově projektu jsme poprvé slyšeli loni v květnu. Hollywoodský hitmaker jej připravuje spolu se společností SpaceX podnikatele Elona Muska a Národním úřadem pro letectví a vesmír (NASA), který bude hostit natáčení na Mezinárodní vesmírné stanici. V minulosti bylo také oznámeno, že se projektu ujme zručný režisér Doug Liman, jenž s Cruisem natočil akčňáky Na hraně zítřka a Barry Seal: Nebeský gauner. Rodák ze Syracuse v New Yorku by měl být na palubě letu z programu Space X Crew Dragon Axiom Tourist Flight v říjnu 2021, přičemž společně s ním si užijí vesmírné dobrodružství i astronaut Michael Lopez-Alegria (měl by pilotovat) a režisér Liman. Poslední volné místo v lodi doposavad nebylo obsazeno, ovšem spekuluje se o kameramanovi či producentovi.

Bohužel pro Cruise, zájem natočit ve vesmíru celovečerní dobrodrůžo mají i ruští filmaři. Roskosmos (ruská vesmírná agentura) spolu s televizní stanicí Pervyj kanal a ruským filmovým studiem Yellow, Black and White totiž taktéž plánují natáčení na Mezinárodní vesmírné stanici. Snímek by se měl jmenovat Výzva a produkční práce mají vypuknout také v říjnu 2021. Režírovat bude Klim Šipenko a momentálně se řeší casting, když se vybírá představitelka hlavní ženské role. Kritéria jsou stanovena následovně: věk 25–45 let, ruské občanství, základní znalost angličtiny, výška 150–180 cm, váha 50–75 kg, obvod hrudníku do 112 centimetrů. Údajně nemá jít o sci-fi, nýbrž o realistický pohled na to, co by se mohlo stát v nepříliš vzdálené budoucnosti. Záměrem je rovněž popularizace ruských vesmírných aktivit. Natáčení potrvá celkem deset dní.

Inu, studio Universal by se nemělo flákat, protože Cruise nerad končí na druhém místě.

Zdroj: SkyNews

Foto: Warner Bros. (ilustrační, ze snímku Nevědomí)

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest