Tom Cruise, Elon Musk a NASA natočí první hraný film ve vesmíru

Tom Cruise, Elon Musk a NASA natočí první hraný film ve vesmíru | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Do vesmíru už se podívaly dokumentární kamery, žádný příběhový film se tam však zatím netočil. Cruise chystá svůj vrcholný kousek.

Jsou tu dvě série, o kterých se říká, že jednoho dne se vypraví až do vesmíru. V Rychle a zběsile se čím dál tím víc porušují fyzikální zákony, v Mission: Impossible se vymýšlejí čím dál tím nebezpečnější způsoby, jak ohrozit život hlavní hvězdy, Toma Cruise. Chystaný projekt sice nesouvisí se sérií Mission: Impossible, avšak v hlavní roli opět bude hazardér Cruise.

Ten se podle zatím podle poměrně nekonkrétní zprávy serveru Deadline domluvil na spolupráci se společností Space X Elona Muska a americkou leteckou agenturou NASA, se kterými by měl točit první hraný (narativní) snímek natáčený ve vesmíru. V minulosti jsme z vesmíru viděli spoustu dokumentárních filmů a samozřejmě jsme se mimo planetu Zemi podívali v celé řadě narativních filmů prostřednictvím triků. Cruise však chce skutečně reálně natáčet ve vesmíru. V přiloženém starším videu hovoří o tom, že během plánování některé z předchozích Mission: Impossible už myšlenka vesmírného natáčení byla na stole, ale minimálně v době premiéry M:I: Fallout ještě podle Cruise filmaři nepřišli na to, jak to udělat.

Pokud se Tomovi tento kousek skutečně povede, půjde v jistém ohledu o logické vyvrcholení jeho kariéry. Cruise začínal vlastně jako dramatický herec, postupně se ale víc a víc profiloval jako akční hvězda, která se od konkurence odlišuje tím, že pro zábavu publika nasazuje život během riskantních kousků. Cruise tak osobně natáčel automobilové i motocyklové honičky, naučil se zadržet dech na mnoho a mnoho minut, slaňoval nejvyšší budovu světa, prolétal helikoptérou úzkým kaňonem, pilotoval stíhací letoun, nechal se připoutat na vnější plášť vzlétajícího letadla, pustil se do HALO seskoků nebo točil scény v beztížném stavu během parabolického letu.

Budeme Tomovi přát, aby se mu jeho touha po adrenalinu nestala osudnou, protože jeho bláznivé kousky rozhodně chceme vídat ještě dlouho a dlouho.

Fotky jsou ilustrační, pocházejí ze snímku Mission: Impossible - Fallout a jeho natáčení.

Zdroj: Deadline

Galerie: 6

Tom Cruise, Elon Musk a NASA natočí první hraný film ve vesmíru | Fandíme filmu Tom Cruise, Elon Musk a NASA natočí první hraný film ve vesmíru | Fandíme filmu Tom Cruise, Elon Musk a NASA natočí první hraný film ve vesmíru | Fandíme filmu Tom Cruise, Elon Musk a NASA natočí první hraný film ve vesmíru | Fandíme filmu Tom Cruise, Elon Musk a NASA natočí první hraný film ve vesmíru | Fandíme filmu Tom Cruise, Elon Musk a NASA natočí první hraný film ve vesmíru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest