Pět vánočních reklam s hvězdnými herci a režiséry

Pět vánočních reklam s hvězdnými herci a režiséry | Fandíme filmu
Ryan Reynolds / SickKids
I největší hollywoodská esa občas propůjčí svůj talent čistě komerčním projektům, které jim přihrají do kapsy hřejivý šek.

Reklamní branže má mnoho strategií a jednou z nich je angažování hollywoodských hvězd. Zkusilo to i pět vánočních reklamních spotů, které nám přistály v redakci na stole. Seřadili jsme propagační spoty od nejslabší křeče, až po mistrovský kousek, který se vyrovná leckterému hudebnímu videoklipu či krátkému filmu.

Vánoční reklama na slevové kupony. Uf. „Zajímavé“ na téhle upoutávce je opravdu jen to, že John Travolta a Samuel L. Jackson jsou slavní. Oba dva spolu hráli v Pulp Fiction a teď se scházejí, aby vám ukázali, jak nakupovat. Travolta je tu jako tančící bělovlasý Santa, Sam Jackson „byl zlobivý“. Tak jo.

Tahle reklama je ze všech pěti nejhorší. Jednoznačně. Je křečovitá a zoufale nevtipná. Takhle to vypadá, když Ryan Reynolds zkouší nacpat deadpoolovský humor úplně všude. Prostě to nefunguje. Nicméně jde o reklamu na charitativní organizaci proto řadíme o stupínek nad Travoltu.

Operátor se vám snaží připomenout, že jen díky němu můžete být s rodinou i v letošním nelehkém roce spolu. A dělá to skrz minipříběh o tom, jak se Santa se svými pomocníky snaží zachránit vánoce. Santa v podání Steva Carella je v reklamě podivně depresivní, ale na druhou stranu je tu pár vtípků, příběhová struktura a opravdu rozmáchlé vyprávění, kdy nás nápaditá kamera vtáhne do dílen severního pólu. Palec nahoru za snahu.

Na dvojku dávám první reklamu, která baví. Satan hledá ideální partnerku...a najde ji. Je jí rok 2020. Stejně jako Satan se narodila v pekle a stejně jako on s chutí škodí. Veselé ohlédnutí za letošním rokem a zábavně zpracované poselství, že Match.com najde polovičku opravdu všem. Opět v tom má prsty Ryan Reynolds, který se tímto vykupuje za předchozí mizernou reklamu.

Na neoddiskutovatelné první příčce se spojily dva pojmy. Oscarový Taika Waititi a Coca Cola, přeborník na vánoční sentiment. Waititiho znáte jako režiséra Thora: Ragnarok nebo Králíčka Jojo. Tady zpracoval mikropříběh o otci, který dělá vše pro to, aby dostal dětský dopis včas k Santovi. Pointa je dokonalá. Pokud z ní nejste na měkko, nemáte srdce ;-)

Foto: Ryan Reynolds / SickKids

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest