I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile

I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 11 obrázků
Jeden z nejtalentovanějších filmařů současného Hollywoodu chápe, že chce-li být frančíza divácky atraktivní, musí se držet étosu "větší je lepší".

Režisér a scenárista Christopher Nolan samozřejmě není jen excelentním filmařem, ale taktéž nadšeným filmovým divákem. Není žádným tajemství, že Nolan baští bondovky, ovšem to není ani zdaleka jediná frančíza, kterou zhlédnul poctivě kompletní. V podcastu Happy Sad Confused se v interview s Joshem Horowitzem svěřil, že viděl všechny díly akční série Rychle a zběsile. Prý jej frančíza baví, což by nebylo zas až tak překvapivé, leč údajně má Nolan slabost zejména pro Tokijskou jízdu. Uznává i originál natočený Robem Cohenem, ale Tokijská jízda režiséra Justina Lina mu prostě učarovala. Rychlá a zběsilá sága je dle jeho soudu zábavná v prvé řadě díky tomu, že s každým dalším dílem je větší a bláznivější. Údajně to tak jednoduše musí být, pakliže chcete být dlouhodobě úspěšní (pořád platí větší je lepší). Připomíná při tom vetřelčí sérii a explicitně trojku Davida Finchera, která po akcí nabušené dvojce Jamese Camerona přistoupila k universu poněkud odlišněji a výrazně umírněněji. Jako tvůrce obohacující nějakou frančízu "to sice můžete udělat, ale nikdo z toho nebude mít radost, ačkoliv osobně [trojku] miluju, dokonce více než [Fincher] sám."

Warner Bros.
Tom Hardy ve snímku Temný rytíř povstal

Filmař zodpovědný za skvělou batmanovskou trilogii se rovněž ve zkratce vrátil ke komisovce Temný rytíř povstal. Nolan má pocit, že diváci stále ještě adekvátně nedocenili výkon, který ve filmu předvedl Tom Hardy alias Bane. "Jedná se o mimořádný a vážně obdivuhodný herecký výkon. Ten hlas či hra očí a obočí. Důkladně jsme probírali věci týkající se masky, co všechno odhalí a neodhalí. Pamatuji se, jak si [Hardy] přiložil prst ke spánku a k obočí a řekl mi: 'Budu moci hrát tímhle? Ať diváci tuhle část vidí.'" Hardy podle Nolana odvedl excelentní výkon, když dokázal třeba i právě obočím vyjádřit onu zlobu, která k postavě neodmyslitelně patří.

Warner Bros.
Tom Hardy ve snímku Dunkerk

Snímek Temný rytíř povstal spatřil světlo světa v červenci 2012 a nutno přiznat, že Hardy je coby záporák Bane naprosto vynikající a částečně si krade úchvatnou komiksovku pro sebe. Přirozeně svým výkonem strhává i ostatní a povyšuje Nolanův majstrštyk na další úroveň. Ostatně zmíněná hra obočím se Hardymu osvědčila i v Nolanově válečném opusu Dunkerk, kde si londýnský rodák střihnul pilota stíhacího letadla a moc toho z něj také vidět nebylo.

Zdroje: Happy Sad Confused podcast

Foto: Warner Bros.

Rychle a zběsile 3 Tokijská jízda

03.06.2006 | USA, Japonsko
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 12

I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu I Christopher Nolan má své slabé chvilky: Miluje Rychle a zběsile | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest