10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci

10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu
Netflix + Amazon
Zobrazit dalších 30 obrázků
Velkolepá sci-fi, oslavované drama o hluchnoucím hudebníkovi, animák, muzikál či superhrdinka - prosincová nabídka je pestrá.

Zatím všechno nasvědčuje tomu, že česká kina budou v prosinci zavřená a na Slovensku jich bude otevřeno minimum, pouze s omezenou nabídkou. To však neznamená, že bychom zůstali úplně bez čerstvé filmové zábavy. Různé internetové služby nás i nadále budou zásobovat novinkami, kdy celou řadu z nich stojí za to vyhlížet. Vybrali jsme pro vás deset nejzajímavějších.

Mank

Premiéra: 4. 12. - Netflix

Tady není příliš co dodávat. Režisér David Fincher patří mezi moderní klasiky a každý jeho nový film je malým důvodem k oslavě. Tentokrát Fincher skládá poctu klasickému Hollywoodu 30. let, když se vydává do zákulisí příprav legendárního snímku Občan Kane. Zajímavostí je, že byl film točený za pomoci dobové techniky. V hlavních rolích Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins, Charles Dance nebo Tuppence Middleton. První zahraniční ohlasy byly veskrze pozitivní. Oficiální synopse: Hollywood 30. let vypadá úplně jinak, když se na něj podíváte očima sarkastického scénáristy a alkoholika H. J. Mankiewicze, který právě dokončuje svého Občana Kanea.

Sound of Metal

Premiéra: 4. 12. - Amazon Prime

Jeden z nejchválenějších snímků letošního roku pojednává o mladém muzikantovi, který postupně začíná ztrácet sluch. Jeho život se tak rázem obrací naruby a na diváky čeká příběh o vyrovnání se ztrátou, přijetí osudu a nacházení vlastního smyslu v životě. Oslavovaný je herecký výkon Rize Ahmeda v hlavní roli, kterého doplňují Olivia Cooke, Mathieu Amalric nebo Lauren Ridloff. Snímek natočil Darius Marder, scenárista ambiciózní rodinné ságy Za borovicovým hájem. U služby Amazon Prime je vždycky tak trochu vabank, zda svoje snímky nasadí i u nás a zda je nasadí ve stejném termínu, jako v zahraničí, tak držíme pěsti.

Nechte je všechny mluvit

Premiéra: 10.12. - HBO

Režisér Steven Soderbergh je žánrový chameleon. Dal nám tak rozmanité snímky, jako jsou Dannyho parťáci, Erin Brokovich, Traffic – Nadvláda gangů nebo Nákaza. Zhruba před sedmi lety byl Steven těžce nespokojený s tím, že Hollywood nadále nechtěl financovat jeho rozmanitou tvorbu a tlačil jej do předem daných škatulek. Vypadalo to, že talentovaný tvůrce ukončí kariéru, ale po čase jej zpátky do hry vrátil nástup streamovacích služeb, které měly po zavedených autorech hlad. Konvencím mainstreamu se vymyká i Soderberghova novinka, jež vypráví příběh stárnoucí spisovatelky, jejíž dámská jízda ve společnosti kamarádek se zvrhne v propírání dávných křivd. Konverzační dramedie s herečkami v letech? To nevidíme zrovna denně. V hlavních rolích Meryl Streep, Dianne Wiest, Candice Bergen, Gemma Chan a Lucas Hedges.

I'm Your Woman

Premiéra: 11.12. - Amazon Prime

Rachel Brosnahan si v kriminálním dramatu střihla mladou ženu, která má za muže solidního grázla. Ten se zapletl s pěknou pakáží a nezbylo mu nic jiného, než se pokusit nebezpečné kumpány podrazit. Bohužel, situace se mu vymkla z rukou a jeho žena se musí i se svým malým dítětem vydat na útěk. Dle ukázek nás čeká dobová atmosféra 70. let a důraz na herecké výkony. U služby Amazon Prime je vždycky tak trochu vabank, zda svoje snímky nasadí i u nás a zda je nasadí ve stejném termínu, jako v zahraničí, tak držíme pěsti.

Vlkochodci

Premiéra: 11.12. - Apple TV+

Něco pro mladší diváky. Režisér Tomm Moore před pár lety okouzlil publikum svojí na Oscara nominovanou Písní moře, teď se vrací k folklórnímu tématu v novince o dceři lovce, která se spřátelí s vlky. Animace a výtvarný styl opět nabízejí něco, co dnešní doba počítačem animovaných filmů divákům neposkytuje zrovna denně. Dosavadní zahraniční recenze jsou nadšené, takže není proč se netěšit. Oficiální synopse: Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku.

The Prom

Premiéra: 11.12. - Netflix

Jestli máte rádi muzikály a třeskutý styl Ryana Murphyho (Glee, American Horror Story, Ratched), pak se můžete začít těšit na novinku The Prom. V té se partička herců z Broadwaye vydává bojovat za lidská práva do Indiany, kde bigotní škola zakáže mladé dívce vzít na ples přítelkyni. V herecky nabitém snímku se představí Nicole Kidman, Meryl Streep, James Corden, Keegan-Michael Key, Awkwafina či Kerry Washington. Oficiální synopse: Parta ne zrovna úspěšných broadwayských herců rozvíří poklidný život městečka v Indianě, když se zastane studentky, která chce jenom vyrazit na ples se svojí přítelkyní.

Wonder Woman 1984

Premiéra: 17.12. ve slovenských kinech

V Česku novou Wonder Woman bohužel uvidíme až v lednu, nicméně alespoň naši slovenští čtenáři by se měli dočkat už 17. decembera. Ve snímku se vrací Gal Gadot jako Diana, mocná Amazonka, která se rozhodla žít po boku lidí a pomáhat jim s nesnázemi, na které smrtelníci sami nestačí. Ve zhýralých 80. letech na ni čeká nová výzva, nový nepřítel a překvapivě i léta mrtvý Steve Trevor (Chris Pine). Oficiální synopse: V pokračování očekávané komiksovky se tentokrát ocitneme v osmdesátých letech. Proti superhrdince Wonder Woman budou stát dva záporáci. Max Lord v podání Pedra Pascala a také Cheetah s tváří herečky Kristen Wiig.

Ma Rainey - matka blues

Premiéra: 18.12. - Netflix

Tenhle snímek má tu smutnou čest, že jde o poslední počin letos zesnulého Chadwicka Bosemana, proslaveného rolí Black Panthera. Film pojednává o bluesové zpěvačce Ma Rainey, která bojuje se svým manažerem o kontrolu nad vlastní hudbou a zároveň se potýká s rychle rostoucími ambicemi kapelního trumpetisty. O hlavní role se podělili Boseman a Viola Davis. Dosavadní recenze jsou nadmíru spokojené, chválené jsou především herecké výkony. Oficiální synopse: V roce 1927 se v nahrávacím studiu v Chicagu sešla Ma Rainey se svojí kapelou, ale brzy tam zavládla napjatá atmosféra.

Půlnoční nebe

Premiéra: 23.12. - Netflix

Tohle bude jeden z nejvýpravnějších filmů, jaké do konce roku uvidíme. George Clooney se po čase vrátil k režii a nabízí nám sci-fi příběh z postapokalyptického světa, ve kterém se vědec odříznutý na Antarktidě snaží zabránit astronautům v návratu na zamořenou Zemi. Ukázky slibují zádumčivou podívanou plnou velkolepých scenerií. V hlavních rolích George Clooney, Kyle Chandler, Felicity Jones, David Oyelowo nebo Demián Bichir. Oficiální synopse: Osamělý vědec v Arktidě spěchá upozornit astronauty, kteří se vracejí z vesmírné mise, na záhadnou celosvětovou katastrofu.

Sylvie's Love

Premiéra: 25.12. - Amazon Prime

K vánočním svátkům patří klasický slaďák. Tessa Thompson v roli titulání Sylvie potkává na konci 50. let talentovaného saxofonistu, zatímco čeká na to, až se její manžel vrátí z války. Mezi dvojicí přeskočí jiskra, avšak jeho kariéra odvádí do Paříže a ona dostává příležitost v televizi. Po letech se znovu střetávají. Každý jsou v životě i v kariéře dávno někde jinde, ale vzájemná náklonnost jim zůstala. Snímek slibuje romantiku, hudbu, pohled na měnící se časy i kulturu. V hlavní roli Tessa Thompson, dále hrají Eva Longoria, Lance Reddick, John Magaro nebo Nnamdi Asomugha. U služby Amazon Prime je vždycky tak trochu vabank, zda svoje snímky nasadí i u nás a zda je nasadí ve stejném termínu, jako v zahraničí, tak držíme pěsti.

Fotky: Amazon, Netflix

Galerie: 31

10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu 10 nejzajímavějších filmů, které uvidíme v prosinci | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest