Cherry: Tom Holland jako zlomený válečný veterán na prvních fotkách z filmu

Cherry: Tom Holland jako zlomený válečný veterán na prvních fotkách z filmu | Fandíme filmu
Apple
Zobrazit dalších 5 obrázků
Tvůrci Avengers se spolu s představitelem Spider-Mana vrhli do problematiky posttraumatické poruchy a užívání drog.

Bratři Joe a Anthony Russoovi si náročné natáčení marvelovek Avengers: Infinity War a Endgame prý naplno užili, ale po epické blockbusterové jízdě dostali chuť na něco trošku jiného. Volba padla na filmovou adaptaci románu Nico Walkera s názvem Cherry, v němž autor čerpá ze svých vlastních bolestivých zkušeností. Příběh se točí kolem mladého muže, jenž se upíše armádě a vyrazí jako medik do Iráku. Samozřejmě vůbec netuší, jaké hrůzy jej tam čekají, přičemž po návratu se u něj rozvine posttraumatická stresová porucha (PTSP či PTSD). Brzy propadne závislosti na heroinu a posléze začne vykrádat banky. Právě jen při těchto loupežích se dokáže plně soustředit, neboť při nich pociťuje obdobný tlak jako během bojových misí. Sám Walker nakonec skončil ve vězení, kde se chopil pera a svůj příběh sepsal.

"Dle našeho soudu se jedná o epický snímek a současně hodně osobní životní zpověď. (...) Film by měl lidem přiblížit zkušenost s posttraumatickou stresovou poruchou a se závislostí na opiátech. Hlavním posláním filmu je vzbudit empatii a zavrhnout pohrdání a obviňování. Klíčové bylo vcítit se do vnitřního boje hlavního hrdiny a vnímat jeho životní cestu, protože obdobné nesnáze prožívá celá řada lidí," uvedli bratři Russoovi v exkluzivním rozhovoru pro magazín Vanity Fair.

V hlavní roli údajně doslova září Tom Holland, kterému sekundují Ciara Bravo (seriál Wayne), Michael Gandolfini (Debbie a její parťačky), Forrest Goodluck (The Revenant), Jack Reynor (Slunovrat), Jeffrey Wahlberg (Future World) a Bill Skarsgård (To Kapitola 2). Natáčení probíhalo povětšinou v Clevelandu ve státě Ohio, odkud pochází autor předlohy, což je mimo jiné výkladní skříň americké opioidové a drogové krize. "Ohio je naneštěstí centrem boje s opioidní krizí. Máme kolem sebe spoustu jedinců, kteří těmto nešvarům podlehli, případně zrovna teď se svojí závislostí bojují. I pro nás je to velice osobní záležitost," dodali Russoovi, taktéž clevelandští rodáci.

Premiéra dramatu Cherry proběhne 26. února 2021, přičemž 12. března 2021 dorazí snímek na službu Apple  TV+, která je dostupná i u nás.

Zdroj: VanityFair

Foto: Vanity Fair / Apple

Galerie: 6

Cherry: Tom Holland jako zlomený válečný veterán na prvních fotkách z filmu | Fandíme filmu Cherry: Tom Holland jako zlomený válečný veterán na prvních fotkách z filmu | Fandíme filmu Cherry: Tom Holland jako zlomený válečný veterán na prvních fotkách z filmu | Fandíme filmu Cherry: Tom Holland jako zlomený válečný veterán na prvních fotkách z filmu | Fandíme filmu Cherry: Tom Holland jako zlomený válečný veterán na prvních fotkách z filmu | Fandíme filmu Cherry: Tom Holland jako zlomený válečný veterán na prvních fotkách z filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest