Vřískot 5 je dokončený a dostal tak trochu matoucí název

Vřískot 5 je dokončený a dostal tak trochu matoucí název | Fandíme filmu
Dimension Films
Zobrazit dalších 9 obrázků
Tvůrci nového dílu populární série se rozpovídali o odkazu celé značky a o tom, že násilí nemá být k smíchu.

Kultovní série Vřískot (Scream) dodnes představuje jednu z nejoblíbenějších hororových značek vůbec, s každým novým filmem však pomalu ale jistě ztrácela své kouzlo. Teď jí může svěží vítr do plachet vnést připravovaný pátý film, který by měl sérii (minimálně částečně) restartovat. Postupně jsme se dozvídali, že se i přesto na plátna vrátí nejdůležitější postavy a hlavní herecké obsazení předchozích filmů v čele s Neve Campbell, Courteney Cox a Davidem Arquettem. S každou novou informací pak snímek vypadal zajímavěji a zajímavěji.

Tou zřejmě nejdůležitější novinkou posledních dní je fakt, že pátý Vřískot nově dokončil produkci. Na sociálních sítích to potvrdil výkonný producent a scenárista dosavadních čtyř dílů Kevin Williamson. Kromě toho rovněž v rozhovoru pro Movieweb odhalil, že se snímek vydal velice jednoduchou a přímočarou cestou při hledání svého názvu. Jmenuje se prostě a jasně Vřískot. Tvůrci se tedy očividně inspirovali u předloňského Halloweenu a restart značky zdůraznili stejným pojmenováním, jaké nese původní film Wese Cravena. Jejich motiv je relativně jasný, zda nový název nezasvěcené diváky spíš nebude mást, je již jiná otázka.

Tvůrci každopádně dávají jasně najevo, že se bude jednat o restart se vším všudy a že se nový Vřískot bude od těch předchozích lišit. Williamson v nedávném rozhovoru prohlásil, že se nový díl již nebude snažit dekonstruktovat celý žánr a už nebude obsahovat žádné sebeuvědomění a meta-humor, kterým se značka proslavila. Podle producenta jsou tyto prvky v hororovém žánru dnes již okoukané. Chystaný film bude obecně představovat čerstvý start, zároveň však nebude postrádat ani nostalgickou složku. Opět lze tedy poměrně dobře vidět, že se bude snažit napodobit úspěch nedávného rebootu Halloweenu.

V rozhovoru pro Cinemablend se v podobném duchu rozpovídali režiséři Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, kteří na sebe před natáčením nového Vřískotu upozornili Krvavou nevěstou. Pánové tvrdí, že konkrétně k násilí přikračují se stejnou filosofií, jako Wes Craven, autor Vřískotu. K násilí je podle nich vždy třeba přistupovat tak, že se děje lidské bytosti. Divák jej musí vnímat tak, jako by se dělo někomu blízkému, nesmí být odosobněné. Násilí není vtip, není to humor. Všechno kolem humorné být může, ale samotné násilí podle tvůrčí dvojice musí mít svou váhu.

K otázce navazování na předchozí filmy Beiinelli-Olpin a Gillett řekli, že fanoušci mají rádi jednotlivé ústřední postavy a chtějí o nich vědět víc. Oni sami ty postavy nesmírně respektují a zároveň jsou přesvědčení o tom, že následovnictví je jedním ze stěžejních témat Vřískotu. Ten se do značné míry zaměřuje na evoluci popkultury a hororu a dost dobře není možné vytvořit něco nového, pokud nesložíte poctu tomu dosavadnímu.

Nového Vřískotu se dočkáme 14. 1. 2022. V galerii naleznete fotky z natáčení a logo filmu. Na závěr si můžete pustit trailer k původnímu Vřískotu.

Foto: Paramount, Kevin Williamson

Zdroje: Cinemablend I, II, Movieweb

Galerie: 10

Vřískot 5 je dokončený a dostal tak trochu matoucí název | Fandíme filmu Vřískot 5 je dokončený a dostal tak trochu matoucí název | Fandíme filmu Vřískot 5 je dokončený a dostal tak trochu matoucí název | Fandíme filmu Vřískot 5 je dokončený a dostal tak trochu matoucí název | Fandíme filmu Vřískot 5 je dokončený a dostal tak trochu matoucí název | Fandíme filmu Vřískot 5 je dokončený a dostal tak trochu matoucí název | Fandíme filmu Vřískot 5 je dokončený a dostal tak trochu matoucí název | Fandíme filmu Vřískot 5 je dokončený a dostal tak trochu matoucí název | Fandíme filmu Vřískot 5 je dokončený a dostal tak trochu matoucí název | Fandíme filmu Vřískot 5 je dokončený a dostal tak trochu matoucí název | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest