Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online

Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online | Fandíme filmu
Blumhouse
Zobrazit dalších 10 obrázků
Se stoupajícími počty nakažených klesá počet otevřených kin. I loňský král pokladen Disney myslí na to, jak ovládnout streaming.

Spojené státy zažívají rekordní přírůstky nakažených a není tak divu, že budeme mít na pár týdnů (spíše měsíců) zase sucho. I řetězec Regal, který nechal otevřených 18 kin v New Yorku a Los Angeles, je radši nadobro zavřel. Studio Blumhouse stejně nasadilo thriller Slečna bestie s Vincem Vaughnem, který utržil 3,7 milionu dolarů. To je méně než čekaly předpovědi, ale naprosto v rámci premiér covidových filmů posledního půl roku. Velká škoda, protože do toho šlo dost marketingu a film se tvářil jako první áčkový produkt od Tenetu. Erkový film má sice solidní recenze od profesionálních kritiků a i výstupní ohlasy hlavně od mladší cílovky byly pozitivní, ale nedá se nic dělat. Čísla nakažených jsou nekompromisní a strach vyjít z domu oprávněný. Na druhou stranu má film už za 17 dní zamířit na VOD, tak snad se náklady vynaložené na marketing nakonec vyplatí.

Druhé místo žebříčku tentokrát odnáší neo-western Let Him Go s Kevinem Costnerem a Diane Lane. Ve druhém víkendu 1,8 milionu dolarů a prozatím necelých 7 milionů celkově. Trojka patří Dědovi, postrachu rodiny. S novým 1,3 milionu dokázal Robert De Niro utržit v USA už přes 15 milionů. Nárůst potom zaznamenalo True to the Game 2, které dostalo 34 projekcí k dobru a připsalo si 288 000 dolarů. Za deset dní promítání to dělá 600 000 dolarů. V kinech je v předpremiéře bizarní akční řežba Fatman, kde Mel Gibson hraje Santu bránícího se nájemnému zabijákovi. Film utržil z 250 kin nějakých 100 000 dolarů. Na VOD jde ke konci měsíce. Potenciální oscarovka Ammonite s Kate Winslet a Saoirse Ronan se hrála taky v necelé třístovce kin a dařilo se jí o trochu hůře. Padlo jenom 85 000 dolarů. Film jde na internet na začátku prosince. 

Živo je kolem studia Disney, které nedávno pořádalo telekonferenci se svými investory. Právě Disney je studio, které se svým obřím portfoliem muselo v letošním kino kalendáři dělat nejvíce ústupků. Většina filmů byla odložena na později, nebo zamířila rovnou na stream. To byl i případ Mulan, u které se zkoušela speciální strategie, kde zájemci o online přehrání filmu museli být nejen předplatiteli služby Disney+, ale ještě museli zaplatit prémiový poplatek. Oficiální přesná čísla Mulan zatím stále neznáme. Šéf studia Bob Chapek na telekonferenci nabídl pouze neurčité optimistické hodnocení. Komentátoři se domnívají, že kdyby skutečně bylo čím se chlubit, tak by Chapek nabídl přesnější čísla. Důvodem k radosti tak mohou být snad jen narůstající počty zákazníků služby Disney+ - těch mezi srpnem a říjnem přibylo 13 milionů na celkových 73 milionů. A to je v době uzavřených kin pro studio zřejmě nejdůležitější metrika. Zvlášť když se už nějakou dobu neurčitě hovoří o tom, že (minimálně dočasně) musí Disney přesměrovat svou pozornost daleko víc na online distribuci. V prosinci se chystá další konference, tak snad se o dalších plánech s online službou Disney+ dozvíme větší podrobnosti.

Zdroj: Deadline, Forbes

Galerie: 11

Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online | Fandíme filmu Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online | Fandíme filmu Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online | Fandíme filmu Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online | Fandíme filmu Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online | Fandíme filmu Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online | Fandíme filmu Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online | Fandíme filmu Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online | Fandíme filmu Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online | Fandíme filmu Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online | Fandíme filmu Box Office: Slečna bestie ovládla několik málo kin, Disney míří online | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest