WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce

WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 9 obrázků
Marvel blíže představil svůj zatím nejzvláštnější počin, ve kterém si Scarelet Witch a Vision budou hrát na sitcomovou rodinku. Také je tu řada nových fotek.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Chystaný příběh, návrat Visiona

Na první pohled může diváky překvapit, že se vůbec chystá minisérie, ve které vystupuje Vision. Ten přece zemřel během událostí Avengers: Infinity War. A stejně tak je zvláštní, že na první pohled dostáváme příběh o partnerské dvojici, která spolu žije obyčejný maloměstský život na předměstí. Jak tohle souvisí se superhrdinskými příběhy?

Detaily si zatím Marvel nechává pro sebe, avšak karty přeci jen poodhalil. Tvůrci naznačují, že to co vidíme, je „klam“, a že série bude působit halucinogenním dojmem. O postavě Wandy Maximoff se hovoří jako o „čarodějnici se schopnostmi měnit realitu“. Popřípadě její představitelka Elizabeth Olsen připomíná, že Wanda v komisech často reprezentuje stigma spojené s duševními chorobami. Herečka má také radost z toho, že se WandaVision inspiruje komiksovými příběhy, kterými ji před lety Marvel zlákal k tomu, aby si postavu zahrála. Elizabeth neodhalila, které komiksy tím má na mysli, ale fanoušci předpokládají, že jde o slavnou sérii House of M.

Události WandaVision jsou zasazené za Avengers: Endgame, kdy dva společenští vyděděnci, čarodějnice Wanda a android Vision žijí spolu na předměstí a tají před okolním světem své schopnosti. Jak však kolem nich ubíhají desetiletí, tak jim začíná docházet, že vše není tak idylické, jak by se mohlo zdát. Podle takových indicií se můžeme domnívat, že se celá WandaVision bude odehrávat pouze ve Wandině hlavě, anebo v nějaké alternativní realitě, kterou si mocná čarodějka vytvořila, aby obešla bolestivou ztrátu milovaného Visiona a dopřála si kousek štěstí.

Stylizace do podoby klasických sitcomů

Marvel se rozhodl plně využít toho, že Celé vyprávění je koncipované do podoby klasických amerických sitcomů. Epizody postupně budou skládat poctu jednotlivým dekádám, ve kterých byl žánr populární. Od černobílých 50. let, až po léta 90., kdy žánr dosáhl svého pomyslného vrcholu, než začal ustupovat. Tvůrci sami mají sitcomy upřímně rádi, vesměs na nich vyrůstali, pracují se skutečností, že je většina diváků zná a užívají si, když mohou podvracet jejich očekávání.

Aby pocta klasickým komediálním seriálům byla opravdu dokonalá, přinejmenším část produkce se natáčela ve studiu před živým publikem, při klasickém rozestavení, kdy herci v kulise hrají „divadelně“ svoji scénu a publikum na ně živě reaguje. Úvodní epizoda (epizody?) se natáčela v černobílém provedení a dokonce s použitím filmařské techniky z 50. let minulého století. Používaly se dobové kamerové čočky, dobové osvětlení a dobové triky („létající“ lahve zavěšené na nitkách apod.). Aby Vision vypadal v černobílém formátu dobře, bylo nutné jej z tradiční fialové přebarvit namodro a dokonce i štáb nosil oblečení z 50. let, aby iluze byla dokonalá. Zpočátku se herci hraní před živým publikem trochu obávali, ale nakonec si jej nemohli vynachválit. Zajímavé je, že Elisabeth Olsen se vlastně obloukem vrátila ke svým úplně prvním zkušenostem s filmařinou – jako malá holka chodila navštěvovat svoje starší sestry Mary-Kate a Ashley na natáčení sitcomu Plný dům.

Tvůrčí tým a herci

Natáčení WandaVision inicioval sám šéf Marvel Studios Kevin Feige, kterému se líbila myšlenka, že minisérie tvůrcům dají možnost Marvel příběhy pojmout úplně novým způsobem. Jako hlavní scenáristka byla najata Jac Schaffer (Black Widow, Captain Marvel), jako režisér Matt Shakman (Hra o trůny, Fargo) a jako producentka Mary Livanos (Strážci Galaxie 2, Captain Marvel).

Ústřední dvě herecké hvězdy doplňuje několik dalších klíčových hráčů. Kathryn Hahn hraje Agnes, vlezlou sousedku, která se vetře Wandě a Visionovi do života. Fanoušci předpokládají, že jde o pseudonym pro AGathu harkNESs, mocnou čarodějku z komiksů. Teyonah Parris hraje Monicu Rambou. Tu jsme poprvé potkali jako malou holku ve filmu Captain Marvel. Teď je z ní dospělá žena a spekuluje se o tom, že pracuje pro bezpečnostní organizaci S.W.O.R.D. V komiksech se Monica stává superhrdinkou. Z předchozích filmů se vracejí také agent Jimmy Woo (Randall Park) a Darcy Lewis. O té její představitelka Kat Dennings prozradila, že nakonec měla v minisérii daleko větší roli, než původně čekala. Nemůže prozradit nic konkrétního, ale fanoušci Darcy prý budou nadšení. Herečka také tvrdí, že zatím nemá žádné zprávy o tom, že by ji Marvel chtěl angažovat pro Thora: Love and Thunder, jehož natáčení se blíží.

Na závěr nezapomeňte skočit dolů do galerie, kde na vás čeká hromada nových fotek.

WandaVision je chystaná šestidílná minisérie od Marvel Studios, natáčená pro službu Disney+. Je pevnou součástí provázaného světa Marvelu a pojednává o tom, co bylo s Wandou Maximoff po událostech Avengers: Endgame. V hlavních rolích se vracejí Elizabeth Olsen jako Wanda Maximoff, Paul Bettany jako Vision, Kat Dennings jako Darcy Lewis a Randal Park jako Jimmy Woo. Teyonah Parris ztvární dospělou Monicu Rambeau a Kathryn Hahn „vlezlou sousedku“. Showrunnerkou je Jac Schaeffer, režíruje Matt Shakman. S premiérou se zatím stále počítá na konec roku 2020.

Zdroje: EW I, II, NY Times, ET Online, BR Marvel News

« Předchozí kapitola

Galerie: 10

WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest