Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha

Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 12 obrázků
Světoznámý herec oznámil, že nadále nebude představovat čaroděje Grindelwalda v čarodějnické sérii ze světa Harryho Pottera.

Bez předchozího varování přichází z Hollywoodu jedna z největších zpráv posledních týdnů. Johnny Depp opouští ságu Fantastická zvířata. Depp to osobně oznámil na svém Instagramu. Uvedl, že jej o rezignaci požádalo studio Warner Bros. a on se rozhodl přání vyhovět. Warner Bros. herce o odchod požádal poté, co před několika dny ve Velké Británii soud rozhodl v Deppův neprospěch v kauze domácího násilí vůči bývalé partnerce Amber Heard. Ta Johnnyho obvinila z domácího násilí, což její bývalý partner popírá a nařkl ji z pomluvy. Konkrétně v Británii se Depp soudil s vydavatelem deníku The Sun, ve kterém byl označený jako „wife beater“, tehdy zhruba „násilník vůči manželce“. V pondělí soud Deppovu žalobu vůči článku zamítl. Herec rozhodnutí soudu označil za neuvěřitelné a dodal, že se dál bude bít za svou nevinu.

Už od momentu, kdy se rozpad Deppova vztahu s Heard začal veřejně propírat, se veřejně mluvilo o tom, jaký dopad to bude mít na jeho kariéru. The Hollywood Reporter uvádí, že kvůli kauze Disney s Johnnym nadále nechce spolupracovat na sérii Piráti z Karibiku. Po verdiktu britského soudu se k ráznému kroku odhodlal Warner, který uvedl, že „děkuje Johnnymu za práci, kterou na filmech dosud odvedl“. Dále studio dodalo, že Fantastická zvířata 3 se právě teď natáčejí a role Gellerta Grindelwalda bude přeobsazena. Snímek bude celosvětově uvedený do kin v létě 2022.“

O ničemném čaroději Grindelwaldovy se poprvé zmiňuje už série Harryho Pottera. V té době však byl pouze dávnou minulostí. Série Fantastická zvířata se odehrává mnoho let před událostmi s Harrym, a tak mohl být černokněžník osobně představený. Ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít z roku 2016 Grindelwald vystupoval v přestrojení a roli hrál Colin Farrell. V závěrečném zvratu byla odhalená jeho skutečná podoba. Moment měl být triumfálním překvapením, mezi kritiky však patřil k nejhůře hodnoceným elementům filmu a Deppovo výrazně teatrálnější podání postavy nebylo přijato s nadšením. Podobná kritika následovala i v navazujícím filmu z roku 2018, Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny, ve kterém už se role plně ujal Depp.

V tuto chvíli není známo, kdo roli po Deppovi převezme, nicméně velká část diváků by se nejspíš nezlobila, kdyby se opět podařilo angažovat Farrella. Jak celou situaci vnímáte vy? Ublíží další změna Gellertovy tváře sérii? A bylo by lepší, aby Deppa nahradil Farrell, nebo někdo jiný?

 V galerii si můžete porovnat Deppa s Farrellem v roli Grindelwalda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Johnny Depp (@johnnydepp),

V hlavních rolích vystupují Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Ezra Miller, Jude Law, Alison Sudol, Dan Fogler, Jessica Williams, Callum Turner či Claudia Kim. Režíruje David Yates, scénář napsali J.K. Rowling a Steve Kloves. Datum premiéry je přdběžně stanovené na léto 2022.

Zdroje: THR, Deadline

Galerie: 13

Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Johnny Depp se vzdal role hlavního padoucha | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest