Mimořádný 54½ MFF Karlovy Vary se neuskuteční

Mimořádný 54½ MFF Karlovy Vary se neuskuteční | Fandíme filmu
KVIFF
Organizátoři bohužel museli kvůli pandemickým opatřením své snahy vzdát.

Letošní roční Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se z pochopitelných důvodů neodehrál ve své tradiční podobě. Pandemická opatření a nejistota z toho, co se bude dít v době červencového termínu, donutily organizátory běžnou podobu festivalu zrušit. V létě se konala alespoň přehlídka Tady Vary, během které v jednotlivých kinech napříč republikou vidělo celkem 36 645 diváků rozličné festivalové filmy.

Živé setkávání měla festivalovému publiku nahradit alespoň komorní přehlídka označovaná jako „ročník 54½“. Ta se dle původních plánů měla konat přímo v Karlových Varech v období od 18. do 21. listopadu. Je pravdou, že už v době ohlášení působil tento plán poněkud odvážně. Organizátoři nicméně byli přesvědčení o tom, že se zavedením nejpřísnějších hygienických opatření se akci podaří uskutečnit. Definitivní naděje padly v momentě, kdy byl v Česku prodloužený do 20. listopadu nouzový stav. Porážku včera definitivně uznali organizátoři KVIFF v tiskové zprávě. Podle té se 54½ kvůli pandemickým opatřením ruší a v tuto chvíli to nevypadá, že by byl v plánu nějaký pokus o náhradní termín. Organizátoři děkují partnerům a doufají, že se v příštím roce uskuteční plnohodnotný 55. ročník, který je naplánovaný na 2.-10. července 2021. Následuje celá tisková zpráva:

Mimořádný 54½ MFF Karlovy Vary, původně plánovaný na 18.-21. listopadu tohoto roku, se neuskuteční, vzhledem k tomu, že i nadále trvají karanténní vládní opatření vyhlášená kvůli koronavirové pandemii.

Děkujeme za podporu Ministerstvu kultury ČR, městu Karlovy Vary, Karlovarskému kraji a našim partnerům za podporu všech festivalových aktivit, které se uskutečnily v průběhu roku 2020. Věříme, že i díky této podpoře bude možné v příštím roce zorganizovat řádný 55. ročník MFF Karlovy Vary 2.-10. července 2021 v rozsahu a kvalitě, na jaké jsou naši hosté, partneři i návštěvníci zvyklí.

„Když jsme ohlásili mimořádný 54 ½ MFF Karlovy Vary, setkali jsme se řadou nadšených ohlasů, lidé se do Varů těšili na nové filmy v netradičním čase. Mrzí nás, že ani tuto akci nemůžeme uspořádat, ale v současné době je zdraví naprostou prioritou a já jsem si jistý, že to všichni takto vnímají,“ říká prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška a dodává: „Věřím, že vše úspěšně překonáme a budeme se moci společně setkat příští rok v červenci v Karlových Varech.“

Zdroj: KVIFF, foto: KVIFF

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest