Box Office: V prázdných kinech diváky trefně neláká snímek "The Empty Man"

Box Office: V prázdných kinech diváky trefně neláká snímek "The Empty Man" | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 1 obrázek
Podle čísel byste nepoznali, že velká část kin v Americe je (za zvýšených bezpečnostních opatření) otevřená.

Jedničkou amerického žebříčku tržeb je stále akčňák Pro balík prachů s Liamem Neesonem. Ve druhém víkendu utržil 2,3 milionu a má za deset dní v USA nějakých 7,5 milionu. Na dnešní poměry dobré, ale i tak se bude o filmu v učebnicích psát jako o jedničce kasovního žebříčku s jednou z nejnižších tržeb všech dob. Jenom 2 miliony tu byly naposledy v roce 1981 u erotického thrilleru Bankovní převod. Celosvětově zatím snímek utržil necelých 11 milionů

Dvojka patří Dědovi, postrachu rodiny, který má ve třetím víkendu 1,8 milionu dolarů a po 17 dnech necelých 10 milionů z Ameriky. Aktuálně jde o jediný film pro celou rodinu v kinech s větším potenciálem výdrže. Disney současně nasazuje pohádky pouze na streaming a jedinou jeho novinkou je dvouhodinový barvitý horor The Empty Man, který distribuuje skrze svoji dceřinou společnost 20th Century Studios. Film se hrál ve dvoutisícovce kin, ale moc diváku dvě hodiny eRkového debutu režiséra Davida Priora prosedět nechtělo, takže je z toho jen smutný 1,2 milionu dolarů. Stejně tak bohužel pohořelo i After: Přiznání s 420 000 dolary ze 460 kin. Naštěstí stihla tahle "Fifty Shades fanfikce" nasbírat 45,6 milionů z mezinárodních trhů.

Jak to vlastně vypadá na mezinárodních trzích? Nijak dobře. Zatímco Amerika pluje pořád na první vlně koronaviru, Evropu stíhá vlna druhá. Takže zatímco tento víkend zariskovala otevření některá kina v New Yorku, spousta světových států preventivně zavírá, v čele se Španělskem a Itálií. Velká Británie byla doposud velký trh, třeba Tenet tam dokázal utržit přes 20 milionů dolarů. Kina ale zavřely jak Irsko, tak Wales. (Jinak má Tenet celosvětově na účtu 341 milionů).

China Film Group
Čínské válečné drama The Sacrifice

Jediné trhy, kde padají rekordy, jsou tak v Asii. Anime adaptace Demon Slayer utržila minulý víkend rekordních 44 milionů v Japonsku a poslední zprávy tvrdí, že film dokázal dorazit ke 100 milionům dolarů jenom po dvou víkendech. A to začínají svátky v Japonsku až na začátku listopadu. V Číně se jinak čekala velká čísla od The Sacrifice, válečného filmu z období Korejské války, který přichází na sedmdesáté výročí vstupu čínských vojsk do tohoto konfliktu. Film bylo ale možné propagovat i jinak. Na režii se podíleli totiž tvůrci megahitů jako Eight Hundred a The Wandering Earth, v hlavní roli potom Wu Jing z rekordního blockbusteru Wolf Warrior. Film ale překvapivě utržil jenom 53 milionů během víkendu. Producenti spoléhají na absenci novinek v nadcházejících týdnech. Možná ale už jsou Číňani válečných vřav tento rok přejedení. 

Zdroj: Forbes, Deadline

Galerie: 2

Box Office: V prázdných kinech diváky trefně neláká snímek "The Empty Man" | Fandíme filmu Box Office: V prázdných kinech diváky trefně neláká snímek "The Empty Man" | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest