Clerks III: Nejlepší film Kevina Smithe

Clerks III: Nejlepší film Kevina Smithe | Fandíme filmu
...říká Kevin Smith, který definitivně začal psát scénář. Co všecho jsme se o filmu v poslední době dozvěděli?

Kevinem Smithem nikdy člověk neví, na čem je. Na jednu stranu je super, že je k fanouškům naprosto upřímný a je ochotný se podělit o svoje každodenní myšlenkové pochody, nicméně díky tomuhle přístupu nikdy není jisté, jestli se jednou slíbených věcí opravdu dočkáme, když Kevin následně o chystaném projektu tvrdí každý den něco jiného. Vezměte si hokejovou komedii Hit Somebody. Nejprve to měl být Kevinův úplně poslední film, pak z látky najednou byly dva filmy, pak zase jenom jeden film (ale už předposlední, ne poslední) a teď máme čekat televizní minisérii. S Clerks III je to podobné.

Kevin dlouhá léta váhal, zda film nikdy nenatočí, nebo půjde o závěr jeho filmové režisérské kariéry. Jeden čas Smith nahlas spekuloval, že by příběh uvedl jako divadelní hru, zkraje letošního roku se nechal slyšet, že příběh vydá jako online knihu, kapitolu po kapitole, a na základě fanouškovských reakcí pak z knihy poskládá scénář k filmu. A nebo také možná neposkládá, protože Jeff Anderson (představitel Randala) prý neustále váhá, zda si ve filmu zahrát a bez něj Smith film točit odmítá. Není úplně jasné proč herec váhá, filmové práce nemá zrovna přehršel, nicméně před časem Anderson tvrdil, že s herectvím končí, tak možná proto. Což je zvláštní, protože následně se upsal Smithovu filmu Hit Somebody. A vůbec, když už skončit, proč neskončit spolu s postavou, která stála u zrodu jeho kariéry?

Teď to vypadá, že se staří přátelé nakonec nejspíš nějak dohodli, protože před několika dny Smith na svém Twitteru uvedl, že přesně dvacet let po první klapce Clerks jedna, vyskočil ve 4:20 z postele a "začal psát" scénář. A to přesto, že před časem uvedl, že už má hotových 70 stránek prvního nástřelu. Tak bůh ví, jak to celé je. Každopádně po dvou hodinách psaní se teď prý Kevin začal smát a došel k závěru, že Clerks III budou jeho nejlepším filmem vůbec. Kéž by. O ději zatím nevíme nic, akorát ve zmiňované knižní variantě by se údajně měla objevit scéna z mateřské školky, kde se Dante s Randalem poprvé potkali.

Ať už to bude nakonec jakkoliv, je dobře, že se Clerks podle všeho vážně dočkáme, protože poslední dva díly jsou vynikající a přinejmenším moji generaci zasáhly pěkně u srdíčka.

Zdroje: Slashfilm, Jeff Anderson Wiki

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest