Devotion: Chystaný válečný snímek nás vezme do období korejské války

Devotion: Chystaný válečný snímek nás vezme do období korejské války | Fandíme filmu
Válečný film natočený podle skutečných událostí nás seznámí se sestřeleným pilotem a jeho parťákem, který se jej pokusí zachránit.

V polovině příštího měsíce přijde do kin film Bitva u Midway, kde uvidíme v podání režiséra Rolanda Emmericha dobře známý konflikt z druhé světové války. Chystaný snímek Devotion bude rovněž jako výše zmíněná Midway vycházet ze skutečné válečné události, ale v případě Devotion se podíváme do období korejské války, která vypukla na počátku 50. let minulého století.

Film bude vyprávět skutečný příběh dvou elitních pilotů amerického námořnictva. Těmi byli Jesse LeRoy Brown, který byl při jedné z důležitých bitev sestřelen čínskou pozemní jednotkou, a kapitán Tom Hudner, jenž záměrně havaroval se svým letounem při pokusu Browna zachránit. Jak to s oběma muži nakonec dopadlo, si buď můžete dohledat teď na wiki, nebo odolat a nechat se překvapit až ve filmu.

Snímek bude čerpat materiál z knihy Devotion: An Epic Story of Heroism, Friendship, and Sacrifice autora Adama Makose. Scénář napsali Jake Crane a Jonathan Stewart, kteří se zatím podíleli na krátkometrážních filmech. Režírovat bude J.D. Dillard, který naposledy natočil survival thriller Sweetheart. Role Hudnera se zhostí Glen Powell (Top Gun: Maverick, Expendables 3). Představitel Browna ještě obsazený nebyl.

Titulní obrázek je pouze ilustrační, s filmem nesouvisí.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest