Interstellar: Sci-fi novinka Christophera Nolana už příští rok

Interstellar: Sci-fi novinka Christophera Nolana už příští rok | Fandíme filmu
Ať už Nolan bude nebo nebude produkovat komiksovky pro Warnery, je jisté, že se od něj příští rok dočkáme další velkolepé sci-fi.

V poslední době se o Christopheru Nolanovi mluví hlavně ve spojitosti s Justice League a budoucími DC filmy obecně. Nolan by měl filmy produkovat a vůbec se stát hybatelem všeho komiksového dění ve Warneru, podobně jako obdobnou roli loni přijal Joss Whedon u Marvelu. Bude ještě trvat, než se dozvíme, jak to bude doopravdy, nicméně už teď bylo potvrzeno, že příští rok se dočkáme Nolanova dalšího režisérského přírůstku. Christopher zrežíruje sci-fi Interstellar (Mezihvězdný) jenž by měl podle prvotní synopse pojednávat o hrdinné mezihvězdné výpravě, k vzdáleným obzorům našeho vědeckého chápání. Podle tiskové zprávy bude film uveden v kinech IMAX, takže se dá očekávat, že Nolan přinejmenším část natočí opět na IMAX kamery.

Zajímavé je také to, přes jaké zákruty se film k Nolanovi dostal. S námětem přišel v roce 2006 teoretický fyzik, odborník na gravitaci, astrofyziku a teorii relativity Kip Thorne. Tenkrát to ještě měl být snímek o skupině průzkumníků, kteří cestují červí dírou do paralelní dimenze. O námět projevil zájem Steven Spielberg a na sepsání scénáře byl najatý Jonathan Nolan, Christopherův bratr a spoluautor velké části jeho filmů. Ten scénář vyvíjel ve spolupráci s vědci z Kalifornského technologického institutu, aby byl co nejrealističtější a přidal k cestování do jiných dimenzí také cestování v čase. Jenže Spielberg nakonec vycouval, pravděpodobně kvůli závazkům vůči Robopocalypse, která se nakonec stejně odkládá na neurčito, a tak se projektu posléze chopil Christopher Nolan, který však plánuje původní scénář částečně přepsat. Pikantní je také skutečnost, že Steven Spielberg skrz své studio Dreamworks připravoval film pro svého tehdejšího distributora Paramount, zatímco Nolan už je řadu let věrný Warneru. Obě studia tak budou na filmu spolupracovat – Paramount ho uvede ve Spojených státech, Warner ve zbytku světa. Datum premiéry je stanoveno na 7. listopadu 2014.   

Zdroje: Deadline, Deadline II, THR, Kip Thorne Wiki

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest