Proč Sam Raimi opustil Warcraft a Spider-Mana 4?

Proč Sam Raimi opustil Warcraft a Spider-Mana 4? | Fandíme filmu
Raimi propaguje Mocného Vládce Oz a při té příležitosti reportéři neváhají položit otázku na tělo.

Mocný vládce Oz právě atakuje světová kina a Sam Raimi tak mluví s celou řadou novinářů. V rozhovoru pro magazín Vulture pak konečně prozradil detaily kolem svého odchodu od dvou velkých projektů – Spider-Mana 4 a filmové adaptace veleúspěšné videohry World of Warcraft.

Trilogie o pavoučím muži vynesla Raimiho definitivně do síně slávy. S posledním třetím dílem ale dle mnohých šlápl vedle a i sám režisér si toho je vědom. Čtvrtý díl měl být dle něho velkolepé zakončení celé spider-manovské ságy, v němž měla dokonce hrát Anne Hathaway. Čerstvá držitelka Oscara zde měla ztvárnit Felicii Hardy (pro fanoušky též známá jako Black Cat). Jak ale sám Raimi přiznal, nestíhal dát dohromady ani scénář a po neustálém časovém nátlaku (v té době již usilovně pracoval na Mocném vládci Oz) všechny naděje vzdal a od projektu odešel.

Co se týče odchodu od projektu World of Warcraft, hlavní příčinou bylo špatné jednání se společností Blizzard Entertainment. Jak sám Raimi vypověděl, se scenáristou Robertem Rodatem pracovali 9 měsíců na originálním scénáři, který Blizzard posléze zavrhl, a bylo tedy třeba začít od začátku. Žádné zdůvodnění ale od lidí z Blizzardu nepřišlo a tak se obě strany rozešly ve svých cestách nadobro. Vznikající snímek je nyní pod taktovkou režiséra Duncana Jonese, ve kterého Raimi vkládá velkou naději a věří, že on je ten, kdo film dokáže natočit.

V závěru rozhovoru odpověděl Raimi na otázku, zdali se mu líbil nový remake Spider-Mana, takto: „Film jsem ještě neviděl. Znám Marca Webba, je to skvělý režisér a zbožňuji Andrewa Garfielda i Emmu Stone, ale stejně tak bych nešel na svatbu své bývalé přítelkyně“.

Zdroj: Vulture

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest