Ice Cube chystá sci-fi ve stylu Districtu 9, která se odehraje na obrazovce počítače

Ice Cube chystá sci-fi ve stylu Districtu 9, která se odehraje na obrazovce počítače | Fandíme filmu
Sony Pictures Releasing
Zobrazit další 1 obrázek
Scífko natáčené z pohodlí domova? Inu, zní to vskutku neobvykle.

Ruský režisér a producent Timur Bekmambetov se zapsal do srdcí filmových fanoušků díky snímkům Noční a Denní hlídka, popřípadě povedenou komiksovkou Wanted s Angelinou Jolie a Jamesem McAvoyem. Po roce 2008 to však byla spíše bída, když z hlediska hollywoodské produkce vyplodil nejprve mizerně hodnocené hororové fantasy Abraham Lincoln: Vampire Hunter a posléze finanční propadák Ben-Hur. Nicméně v roce 2018 si pověst nečekaně napravil, když přišel s minimalistickým thrillerem Profil (Profile), v němž investigativní novinářka vyšetřovala internetové praktiky Islámského státu při náboru mladých evropských dívek. Osobitý snímek, jenž vychází z reálných zkušeností francouzské novinářky Anny Erelle, úspěšně buduje zneklidňující atmosféru pouze prostřednictvím počítačové obrazovky.

Bazelevs Company

V blízké budoucnosti se Bekmambetov chystá produkovat obdobně zkonstruovaný projekt, když jako producent dohlédne na natáčení doposud nepojmenovaného sci-fi, které by mělo kráčet ve stopách Districtu 9 a dotýkat se témat soukromí a sledování/dohledu. Universalu se projekt zjevně zalíbil a první klapka by měla padnout již příští měsíc. Zajímavé je, že se nebude jednat o klasické natáčení, ale užije se Bekmambetovem vypiplaná technologie vzdálené produkce. To znamená, že členové štábu a herci nemusejí být na jednom místě a kupříkladu hlavní hvězda filmu, Ice Cube (Jízda švárů), by si teoreticky mohl natočit své scény z pohodlí domova. Zní to trošku kosmicky, leč vše se bude fakticky odehrávat na obrazovce počítače (těžko říct v jakém prostředí, nabízí se kombinace s počítačovou hrou) a posléze materiál vyšperkuje tým zvláštních efektů.

Výhody formátu jsou jasné. Není to drahé a v době koronavirové pandemie ani riskantní. Vzhledem k tomu, jak Universal tlačí projekt kupředu, nemusel by to být až takový průšvih. O režii se postará Rich Lee (hudební videoklipy Eminema či skupiny The Black Eyed Peas) a točit bude dle scénáře z pera Kennetha Golda. Tak uvidíme, jak experiment dopadne.

Zdroj: Deadline

Foto: Sony

Galerie: 2

Ice Cube chystá sci-fi ve stylu Districtu 9, která se odehraje na obrazovce počítače | Fandíme filmu Ice Cube chystá sci-fi ve stylu Districtu 9, která se odehraje na obrazovce počítače | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest