Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer

Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 13 obrázků
Podle Jasona Momoy Duna nabídne nejlepší akci, na které za svou kariéru pracoval.

Nová očekávaná adaptace legendární Duny se pomalu ale jistě stále více poodhaluje. V posledních týdnech jsme se dočkali nových fotek, prvního plnohodnotného traileru a řady zajímavých postřehů a vyjádření tvůrčího týmu. Nově se nám dostalo dalších novinek, přičemž tu zřejmě nejzajímavější přinesl režisér Denis Villeneuve, který se rozpovídal o budoucnosti celé série.

Již delší dobu se ví, že Duna nebude samostatný snímek, nýbrž pouze první kapitola. Obecně se počítalo s tím, že by na film mělo navazovat jedno pokračování. To Villeneuve potvrdil v nedávném rozhovoru s tím, že je původní příběh tak bohatý a komplexní, že vystačí na alespoň dva filmy, s čímž se počítalo již od začátku. Naznačuje ale režisér slovem alespoň, že bude snímků více? To je nyní otázka, na kterou velice pravděpodobně odpoví především také finanční výsledky jedničky.

Herec Jason Momoa se prozměnu vyjádřil k celému tvůrčímu procesu a jeho obrovském měřítku. Údajně nikdy nepracoval na projektu s takovým člověkem, jakým je Villeneuve. Režisér je dle hercových slov filmový génius a žádná akce, na které Momoa v minulosti pracoval, se mu nemůže rovnat. Herec má přitom za sebou nejeden gigantický blockbuster, mezi jinými například Aquamana nebo seriálovou Hru o trůny.

Ještě před Villeneuvem se o adaptaci Duny pokoušelo vícero tvůrců. Poprvé se tak stalo v sedmdesátých letech, kdy se o zfilmování ikonického románu Franka Herberta pokoušel Alejandro Jodorowsky, jehož pokus však kvůli náročnosti projektu skončil pouze ve fázi návrhů. Režisér se každopádně nedávno vyjádřil k novému traileru, ke kterému však navzdory skvělému přijetí veřejností chová spíše negativní postoj. Ukázka je podle něj velice dobře udělaná a jde na ní vidět, že se za film utratila spousta peněz, bohužel však postrádá jakákoliv překvapení. Formát je údajně stejný jako všude jinde a například osvětlení nebo herecké výkony jsou moc předvídatelné.

Na závěr si můžete pustit druhou verzi traileru, která byla promítána ve Francii, tudíž je bohužel ve francouzštině. Nabízí ale pár nových záběrů a především velice pravděpodobně servíruje ochutnávku ze soundtracku Hanse Zimmera. Za zhlédnutí tudíž i přes jazykovou bariéru určitě stojí. Jde o oficiální verzi upoutávky, která před časem unikla na internet. V galerii pak naleznete mimojiné fotografii figurky, která naplno ukazuje postavu Barona Harkonnena.

Režíruje Denis Villeneuve, scénář napsal Eric Roth. V hlavních rolích hrají Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, David Dastmalchian Chang Chen a Javier Bardem. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 17. 12. 2020.

Zdroje: Variety, CinemaBlend, Premiere.fr

Galerie: 14

Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu Duna bude mít minimálně jedno pokračování + je tu kratší trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest