A Million Ways to Die in the West: Nový bláznivý western

A Million Ways to Die in the West: Nový bláznivý western | Fandíme filmu
Seth MacFarlane, autor Family Guye nebo vydařeného Teda, chystá westernovou komedii, ve které se utká o srdce Charlize Theron.

Pokud jste fanoušky populárních animovaných seriálů Family Guy, American Dad!, nebo Cleveland Show, jméno Seth MacFarlane Vám je nejspíš známé. Tento, donedávna  pouze seriálový, scenárista a dabér, se do povědomí širší filmové veřejnosti dostal v roce 2012 snímkem Méďa (scénář, režie, dabing Médi) a letos moderováním Oscarů. Ačkoliv se v případě Teda jednalo o jeho režisérskou premiéru u celovečerního hraného filmu, snímek celosvětově na své cestě po kinech utržil více než 500 milionů amerických dolarů. Sice se již nahlas mluví o pokračování, ale momentálně je režisérovou prioritou jiný celovečerní film. Bude se jmenovat A Million Ways to Die in the West a žánrově půjde o westernovou komedii.

Příběh filmu vypadá krásně jednoduše, ale zároveň slibuje opravdu velikou zábavu. Westerny jsou většinou plné chladných kovbojů s tabákem v puse a  kloboukem naraženým do čela, tady se na věc ale půjde jinak. Hlavním hrdinou bude zbabělý farmář, který po tom co vzdá klasický pistolnický souboj muže proti muži, přijde o svoji přítelkyni i o svoji čest.  Naštěstí se nechce se svým selháním smířit a po setkání s ženou známého bandity, se u ní začne učit střeleckému umění. Mezi farmářem a onou dámou vzplane láska, to se však nebude zamlouvat jejímu zločineckému manželovi, který si svoji ženu rozhodně nechce nechat odvést obyčejným farmářem.

Strohý popis příběhu trošku připomíná odpolední romantické filmy na Prima family, ale  bát se nemusíme. Podle Setha MacFarlanea by měl být film svojí atmosférou blízký snímku Ohnivá sedla (Blazing Saddles) z roku 1974, což je bláznivá parodie z divokého západu, ve které je možné skoro všechno.

Herecké obsazení na tento film naláká ještě víc. Zatím je snad jisté obsazení tří hlavních postav. Farmáře strašpytla si zahraje sám režisér Seth MacFarlane, dívku která ho pro jeho zbabělost opustí si zahraje, momentálně enormně vytížená, Amanda Seyfried. Ta nedávno dotočila životopisný Lovelace a v našich kinech jsme ji mohli zkraje roku vidět v Bídnících. Dvojici doplní Jihoafričanka Charlize Theron, která si zahraje ženu drsného bandity, o kterou zřejmě muži mezi sebou svedou souboj.

Tohle opravdu nezní vůbec špatně, ale na výsledek si ještě počkáme. Začátek natáčení je naplánován na  květen letošního roku a v kinech by se měl film objevit v létě 2014.

Zdroje: THR I, THR II, THR III

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest