Trial Of The Chicago 7: Spielberg předává otěže Sorkinovi

Trial Of The Chicago 7: Spielberg předává otěže Sorkinovi | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Politické drama, které několik let chystal Steven Spielberg, nakonec natočí Aaron Sorkin.

Aaron Sorkin (Sociální síť, Moneyball) napsal scénář k filmu s názvem The Trial of the Chicago 7 už v roce 2007. Děj je založen na skutečných událostech a pojednává o soudním procesu s Abbiem Hoffmanem a skupinou aktivistů známou jako „Chicagská sedmička“. Ti v roce 1968 uspořádali při příležitosti sjezdu Demokratické strany protestní pochod proti válce ve Vietnamu. Protest vyvrcholil nepokoji a násilnými střety s policií, při kterých byly zraněny stovky protestujících i policistů. Skupina organizátorů byla následně zatčena a obviněna ze spiknutí a podněcování ke vzpouře.

Produkční společnost Amblin Entertainment v čele se Stevenem Spielbergem se projekt snaží zrealizovat už od zmíněného roku 2007, kdy měl režírovat sám Spielberg a v hlavních rolích se měli objevit Sacha Baron Cohen (Borat) a Will Smith (Já, legenda). Tehdy ale přípravy filmu zkomplikovala nutnost doladit scénář a právě probíhající stávka scenáristů. Spielberg se pak pokoušel produkci nastartovat ještě několikrát, zejména pak v roce 2013, kdy už jen z pozice producenta nabízel režii snímku Paulu Greengrassovi (Bourneovo ultimátum). Tentokrát vše ztroskotalo na rozdílných představách ohledně rozpočtu.

Což nás přivádí do současnosti, kdy má autor scénáře Sorkin za sebou vydařený režijní debut Velká hra. Spielberg podle všeho usoudil, že Sorkin má všechny potřebné dispozice k tomu, aby se sám ujal režie a „Chicagskou sedmičku“ konečně uvedl na velké plátno. Do hlavní role Hoffmana je prý teď znovu přemlouván Sacha Baron Cohen, který si měl postavu zahrát už před deseti lety.

Zdroje: Variety, Deadline 1, 2, Collider

Galerie: 3

Trial Of The Chicago 7: Spielberg předává otěže Sorkinovi | Fandíme filmu Trial Of The Chicago 7: Spielberg předává otěže Sorkinovi | Fandíme filmu Trial Of The Chicago 7: Spielberg předává otěže Sorkinovi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest