Box Office: Noví Mutanti a Tenet slušně rozpálili zamrzlé pokladny kin

Box Office: Noví Mutanti a Tenet slušně rozpálili zamrzlé pokladny kin | Fandíme filmu
20th Century Studios / Warner
Zobrazit další 3 obrázky
Amerika si musí vystačit s Novými mutanty, zatímco zbytek svět si užívá Nolanovu novinku.

Aby toho Spojené státy neměly už tak dost, do země, kde je otevřeno zhruba 62 % kin (s kapacitou omezenou na čtvrtinu až polovinu míst), dorazili Nový mutanti. Podle řady kritiků vůbec nejhorší xmanovský film jaký tu kdy byl. Za víkend dala komiksovka 7 milionů dolarů, plus něco z mezinárodních trhů. Dohromady tedy globální start okolo 10 milionů. Film měl jít do kin už v dubnu 2018, ale vše zdržely dotáčky (které nakonec neproběhly), průtahy s prodejem Foxu Disneymu a korona krize. Disney se zřejmě chce filmu konečně zbavit a omezení v kinech může být dobrý argument, proč "přišlo tak málo diváků". Jinak pokud vás zajímá, proč film nešel na Disney+ jako půjde Mulan, tak je to jenom kvůli starým smluvním závazkům: Filmaři měli ve smlouvě, že film musí jít nejdřív do kin a studio Fox bylo domluvené s HBO, že v momentě domácí premiéry půjde snímek jako první právě tam.

Disney
Noví mutanti ve filmu

Dopravní thriller Vyšinutý s Russellem Crowem má tento víkend v USA 2,6 milionu a za tři týdny jeho nasazení skoro 8,8 milionu dolarů. Byl ve Státech oficiálně prvním novým filmem v kinech (bez souběžné premiéry online) od zavření v březnu, ale titul nejvýdělečnější film léta mu v amerických kinech vydržel jenom do nasazení Nových mutantů. Bill & Ted Face the Music, třetí díl série s Keanu Reevesem a Alexem Winterem, dorazil po 29 letech od dvojky a okamžitě se stal hitem většin PVOD služeb. Z těch tržby nemáme, ale z nějakých 1000 kin padl 1 milion dolarů. Na nedostatek správných kin doplatila Personal History of David Copperfield. Dobové komediální drama s Devem Patelem520 000 dolarů, především kvůli tomu, že artová kina v Los Angeles, New Yorku a San Franciscu jsou zavřená.

Hammerstone Studios
Bill & Ted Face the Music

Warneři se jinak konečně rozhoupali a poslali na mezinárodní trhy Tenet, novinku režiséra Christophera Nolana. Warneři prozatím drží oficiální čísla pod pokličkou, ale první informace mluví o 53 milionech za pět dní promítání ze 40 světových trhů (včetně Kanady, která se obvykle započítá do tržeb severoamerických). Nejlepšího výsledku zatím podle prvotních zpráv dosáhli v Koreji, kde se utržilo 4 - 5 milionů a film si pro sebe uzmul 79 % všech tamních tržeb. V Evropě vede Velká Británie následovaná Itálií, kde film zřejmě utrží stejně (ne-li více) než všechny ostatní filmy z tamního top 10 dohromady.

V Číně jinak jede byznys jako by se nechumelilo. Minulý týden tam odstartovalo válečné drama The Eight Hundred a už teď má s čerstvými 27 miliony dolary skoro 255 milionů. Během tohoto týdne padne třístovka a zřejmě i 308milionové tržby Ježka Sonica, čímž se film v celosvětovém měřítku stane druhým nejvýdělečnějším filmem roku po Mizerech navždy.

Příští víkend Tenet dorazí do USA a do Číny, tak snad se můžeme těšit na podobně šťavnatá čísla, jako teď.

Zdroj: Forbes, Forbes II, Deadline

Galerie: 4

Box Office: Noví Mutanti a Tenet slušně rozpálili zamrzlé pokladny kin | Fandíme filmu Box Office: Noví Mutanti a Tenet slušně rozpálili zamrzlé pokladny kin | Fandíme filmu Box Office: Noví Mutanti a Tenet slušně rozpálili zamrzlé pokladny kin | Fandíme filmu Box Office: Noví Mutanti a Tenet slušně rozpálili zamrzlé pokladny kin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest