Duna: Ochutnávka láká na zítřejší plnohodnotný trailer

Duna: Ochutnávka láká na zítřejší plnohodnotný trailer | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Timothée Chalamet v roli Paula Atreida zdůrazňuje, jak důležité bude pro Dunu vyrovnání se se strachem.

Tak už zítra to přijde. Dočkáme se prvního plnohodnotného a oficiálně zveřejněného traileru na Dunu, očekávaný sci-fi epos, který má potenciál vcucnout diváky do podobně rozsáhlého fantaskního světa jako Star Wars, Pán prstenů či Hra o trůny. Zatím jsme se dočkali trailerového úniku, fotek a teď ještě oficiálního teaseru, který odkazuje na zítřejší odhalení plnohodnotné upoutávky. Krom tváří jednotlivých postav snímek láká na jeden z důležitých elementů chystaného filmu – na práci se strachem.

Už v uniklé ukázce jsme viděli, jak hlavní hrdina Paul Atreides (Timothée Chalamet) podstupuje test, kdy vkládá ruku do tajuplné nebezpečné schránky a musí bojovat s bolestí a strachem. V novém videu říká: „Strach je zabiják mysli. Strach je malá smrt, která s sebou přináší úplné zničení. Postavím se svém strachu. Dovolím strachu, aby se přese mne převalil. Tam kde byl strach, nic nezůstane. Zbydu jen já.“ České knižní vydání nabízí jistě poetičtější překlad, nicméně co je důležité: Duna si potrpí na takový ten správný heroický patos, který k podobným příběhům neodmyslitelně patří. Tak sem s ní. Těšíme se.

Dole v galerii najdete screenshoty.

Duna vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina přijme kontrolu nad pouštní planetou Arrakis. Na té žijí obří červi, kteří vylučují vzácné koření, jež prodlužuje život a dává lidem psychické schopnosti, díky kterým je možné bezpečně pilotovat rychlé mezihvězdné lety. O kontrolu nad planetou je tak mezi urozenými rody enormní zájem. Paulova rodina je zrazena, a tak mladému šlechtici nezbývá než vést povstání původních obyvatel pouštní planety a získat nadvládu nad Arrakis zpět. Tématy románu jsou politika, náboženství a vztah člověka k přírodě. První knihu následovala celá řada pokračování, komiksů či videoher, takže chystané filmy a TV seriály budou mít odkud čerpat.

Režíruje Denis Villeneuve, scénář napsal Eric Roth. V hlavních rolích hrají Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, David Dastmalchian Chang Chen a Javier Bardem. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 17. 12. 2020.

Galerie: 10

Duna: Ochutnávka láká na zítřejší plnohodnotný trailer | Fandíme filmu Duna: Ochutnávka láká na zítřejší plnohodnotný trailer | Fandíme filmu Duna: Ochutnávka láká na zítřejší plnohodnotný trailer | Fandíme filmu Duna: Ochutnávka láká na zítřejší plnohodnotný trailer | Fandíme filmu Duna: Ochutnávka láká na zítřejší plnohodnotný trailer | Fandíme filmu Duna: Ochutnávka láká na zítřejší plnohodnotný trailer | Fandíme filmu Duna: Ochutnávka láká na zítřejší plnohodnotný trailer | Fandíme filmu Duna: Ochutnávka láká na zítřejší plnohodnotný trailer | Fandíme filmu Duna: Ochutnávka láká na zítřejší plnohodnotný trailer | Fandíme filmu Duna: Ochutnávka láká na zítřejší plnohodnotný trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest