Marvel připravil jímavý sestřih na počest zesnulého Chadwicka Bosemana

Marvel připravil jímavý sestřih na počest zesnulého Chadwicka Bosemana | Fandíme filmu
Marvel Studios
I když hercova velkofilmová kariéra byla krátká, jeho odkaz bude silný.

Již několik dní uplynulo od momentu, kdy svět obletěla smutná zpráva o skonu Chadwicka Bosemana. Herec v pouhých 43 letech zemřel na rakovinu tlustého střeva. Jak na Chadwicka postupně vzpomínají jeho přátelé i kolegové, tak je patrné, že se se svým zdravotním stavem nesvěřil ani nejbližším spolupracovníkům. Ze vzpomínek pozůstalých vyplývá, že si své soukromí nechával skutečně jen pro sebe a osobními problémy nehodlal nikoho zatěžovat. Naopak vždycky dbal na to, aby bylo dobře postaráno o ostatní. Například režisér Ryan Coogler (Black Panther) vzpomíná, že ještě pár týdnů zpátky se Boseman aktivně zajímal o to, zda jeho rodina správně jí a posílal mu zdravé recepty.

Spousta vzpomínajících hovoří o tom, jak byl Chadwick laskavý člověk, popřípadě jakou byl inspirací. Michael B. Jordan, se kterým se znal už dlouhé roky a s nímž se společně sešli v Black Pantherovi, se na závěr svojí vzpomínky zavázal k tomu, že se pokusí převzít pochodeň a být nadále v životě tak příkladnou osobností, jakou byl zesnulý přítel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’ve been trying to find the words, but nothing comes close to how I feel. I’ve been reflecting on every moment, every conversation, every laugh, every disagreement, every hug…everything. I wish we had more time. One of the last times we spoke, you said we were forever linked , and now the truth of that means more to me than ever. Since nearly the beginning of my career, starting with All My Children when I was 16 years old you paved the way for me. You showed me how to be better, honor purpose, and create legacy. And whether you’ve known it or not…I’ve been watching, learning and constantly motivated by your greatness. I wish we had more time. Everything you’ve given the world … the legends and heroes that you’ve shown us we are … will live on forever. But the thing that hurts the most is that I now understand how much of a legend and hero YOU are. Through it all, you never lost sight of what you loved most. You cared about your family , your friends, your craft, your spirit. You cared about the kids, the community, our culture and humanity. You cared about me. You are my big brother, but I never fully got a chance to tell you, or to truly give you your flowers while you were here. I wish we had more time. I'm more aware now than ever that time is short with people we love and admire. I’m gonna miss your honesty, your generosity, your sense of humor, and incredible gifts. I’ll miss the gift of sharing space with you in scenes. I’m dedicating the rest of my days to live the way you did. With grace, courage, and no regrets. “Is this your king!?” Yes . he . is! Rest In Power Brother.

Příspěvek sdílený Michael B. Jordan (@michaelbjordan),

Na Chadwicka nevzpomínali jenom jednotliví marvelovští kolegové, ale pod hlavičkou celého studia vzniklo vkusné vzpomínkové video, které si můžete přehrát níže. Procítěné ohlédnutí je protkané vlídnými slovy jednotlivých producentů a herců.

Ještě delší vzpomínku nabídlo studio Disney na svojí stanici ABC. V neděli večer šlo na severoaerickém kontinentě o pořad s nejvyšším ratingem, v jeho rámci promluvil mimo jiných také Robert Downey Jr. I ten vzpomíná na to, jak by Boseman při natáčení vždy skromný, pracovitý a usmíval se. Jeho odkaz je díky Black Pantherovi nezměrný, protože jde podle Downeyho o nejdůležitější snímek Marvelu, když diváci v pokladnách zcela jednoznačně dali najevo, že po velkofilmech s černošskými hrdiny je na trhu obrovský hlad. Black Panther změnil pravidla hry a Boseman byl jednou z jeho klíčových hybných figur.

.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest