Static Shock, černošský Batman a důraz na reprezentaci v DC komiksu

Static Shock, černošský Batman a důraz na reprezentaci v DC komiksu | Fandíme filmu
DC
Vedle velkých hvězd měla na DC FanDome prostor také větší reprezentace v komiksovém prostředí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Vedle toho, že jsme se v rámci akce DC FanDome dozvídali žhavé novinky o těch nejočekávanějších filmových hitech, jako jsou The Batman nebo The Suicide Squad, přinášela akce také vedlejší program. Někdy šlo pouze o retrospektivy, jindy byly představovány nové projekty, jen tak trochu zasuté ve stínu slavnějších kolegů. Jedním z aktuálních témat je pro DC zcela zjevně reprezentace.

Samostatný panel dostaly herečky s jinou než bílou barvou pleti. Součástí panelu byla i Javicia Leslie, nová představitelka seriálové Batwoman. Někteří fanoušci doufali, že bude odhalený první pohled na novou podobu hrdinky, ten si však studio zřejmě šetří na 12. září, kdy se odehraje druhá část DC Fandome, zaměřená na seriály. Leslie tak alespoň dostala příležitost pronést obligátní vyjádření na téma vděku, pocty atd.

Pak je tu nový projekt Johna Ridleyho, scenáristy seriálu American Crime či snímků jako Tři králové, U Turn nebo Red Tails a držitele Oscara za 12 let v řetězech. Ridley se v minulosti točil kolem několika komiksových seriálů, k jejichž realizaci však doposud nedošlo. Místo toho dostal prozatím příležitost připravit alespoň komiksovou minisérii, která se zaměří na rodinu Batmanova zbrojmistra Lucia Foxe. Rodina je prolezlá tajemstvími a zdá se, že z ní vzejde nový nositel Batmanovy masky. V komiksech se tak zřejmě vůbec poprvé objeví černošský Batman. (V komiksech vedle Bruce Waynea oblékla kostým už řada jiných osobností, ale černošský hrdina doposud žádný). Minisérie by měla mít vliv i na zbytek komiksového světa DC. Bude tohle odrazový můstek pro to, aby se jednou černošský Batman podíval také do kin nebo do televize? Uvidíme.

Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest